Matthäus: a Bayernek minden esélye megvan! A Bayern nem rosszabb, mint a Real!

Kun Béla

A TZ interjúban beszél Matthäus az akaratról, az esélyekről, és a Bundesligáról

- Herr Matthäus, mennyi esélye van még a Bayernnek a negyeddöntő eléréséhez?

- Matthäus: A Bayern most a kívülálló csapat. A hazai vereség és a Real jó teljesítménye miatt. A spanyolok a második félidőben felülmúlták a bajorokat, de ez elsősorban piros lap miatt volt, amit Javi Martinez kapott. Erről most nem szeretnék beszélni. Egy 1:3-as eredménnyel eldőlt volna, de így a Bayernnek még megvan minden esélye. Az FC BAYERN nem rosszabb, mint a Real.

- Tehát, Ön egy győzelemben bízik a Bernabeuban?

- Matthäus: Az FC Bayernnek meg van az önbecsülése, tapasztalata, és a minősége, ezért lehet képes Madridban is 2 gólt lőni. Még akkor is, ha nehéz abban a stadionban nyerni, el tudom képzelni, hogy a Bayern megfordítja a dolgot. Ezért a münchenieknek felemel fejjel kell a Bernabeuban fellépni.

- És melyik belső védővel Jeromme Boateng mellett? Joshua Kimmich vagy David Alaba?

- Matthäus: Én azt remélem, hogy Mats Hummels-szel. Kimmich és Alaba sajnos számomra nem belső védő. Az első meccsen láttuk, hogy Carlo Ancelotti Alabában jobban bízik, mindaddig míg Martinezt kiállították, ezután reagálnia kellett, és Juan Bernat-ot, mint bal bekk hozta be, míg Alaba befelé húzódott – nem jobbra a centumba.

- A támadó szekcióban, Robert Lewandowski nagyon hiányzott. Madridban ő lehet a döntő tényező?

- Matthäus: Nagyon sok függ Lewandowskitól. Szerdán és szombaton is láthattuk, hogy mennyire hiányzott. A csapatnak nagyon jót tenne, ha ő visszatérne. Ő mindig megjátszható, használni tudja a testét, s meg tudja tartani a labdát. Ehhez jön még, hogy technikailag kiváló, és gólveszélyes. Az ő jelenléte jó érzetet ad a játékosoknak. De ez nem csak rajta függ.

- Még kitől?

- Matthäus: Arjen Robbennek és Franck Ribérynek is erősödnie kell. A szárnyakon a Bayernnek több hatékonyágra van szüksége, mint ami a hazai meccsen volt. Franck nem volt annyira jó, mint szokott a fontos meccseken. És Arjent jól őrizték a madridiak, amit ügyesesen csináltak. Mindenek előtt Marcelo. És ha problémája volt, akkor Sergio Ramos kisegítette.

- És a Bundesliga?

- Matthäus: Ott nagyon stabilan játszanak, nincs igazi ellenfelük. Ha egy múlt évben a feljutó RB Leipzig a legnagyobb üldözője, akkor nem beszélhetünk Bundesligáról. Spanyolországban teljesen máshogy néz ki a helyzet. A játékosok egész évben nyomás alatt vannak, mert minden gyengébb meccs után megbüntetik az ellenfelek. Ott egyik csapat sem tud 20 bajnoki után már bajnok lenni. A Bayernnél ez most már az ötödik ilyen lehet sorozatban.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37255/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Előzetesek,real madrid
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?