Ancelotti: „Még van 90 percünk”

Bodonyi Zsófia

Ez volt az a mérkőzés, amit már mindenki nagyon várt. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Bayern München és a Real Madrid egy remek összecsapást szállított – sajnos rossz eredménnyel.

Erős kezdés után a Bayern München 2-1-es vereséget szenvedett. „A mai mérkőzést az apró részletek döntötték el.” – így foglalta össze Carlo Ancelotti a mérkőzésen látottakat. A vereség ellenére a Bayern nem akarja feladni. „A szenvedély hajt minket azért, hogy nyerjünk Madridban.” – biztosította a szurkolókat Thomas Müller, hogy még nem adták fel. Ancelotti is kiemelte: „Még életben vagyunk.”

Reakciók:

Carlo Ancelotti: „A mai mérkőzést az apró részletek döntötték el. Kihagytuk a tizenegyest, majd a 2. félidő elején gólt kaptunk. A kiállítás aztán teljesen megváltoztatta a mérkőzést. Az első félidőben kontroll alatt tudtuk tartani a meccset, de utána csökkent a hatékonyság. Az emberhátrány ezt még nehezebbé tette, ezt leszámítva mégis egész jók voltunk. Nyakunkon a visszavágó. Még van 90 percünk, megpróbálunk a legjobban játszani. Olaszországban ezt úgy mondják: „Még életben vagyunk.”

Philipp Lahm: „Az első félidőben mindennel megbirkóztunk, de a helyzeteinket nem használtuk ki teljesen. Akkor jött a törés, amikor az első gólt kaptuk. Az igazi csapás a kiállítás volt.”

Thomas Müller: „A mérkőzésnek különböző fázisai voltak. Jó lehetőségeink voltak, mindenekelőtt a tizenegyessel 2-0-ra növelhettük volna az előnyünket. Akkor a Realnak nem nagyon volt esélye a gólra. A második félidő elején figyelmetlenek voltunk, ezt az ellenfél kihasználta. Elfutottak, beadás, gól. Aztán jött a piros lap. Így a mérkőzés egy másik oldalra billent. Végül annak örültünk, hogy 1-2 maradt az eredmény. Minden esélyünk megvan arra, hogy Madridban nyerjünk. A szenvedély hajt minket.”

Manuel Neuer: „Fontos, hogy 11 játékos hagyja el a pályát. Nem volt olyan sok a labdabirtoklásunk, hiányzott a biztonság. Ez a végén még jobban látszott. Hiszünk abban, hogy Madridban nyerhetünk. Az első félidőben mi voltunk a jobb csapat, több önbizalommal lehetett volna 2-0 vagy akár 3-0 is az eredmény."

Zinedine Zidane (a Real Madrid edzője): „Mind nagyon boldogok vagyunk, mert egyáltalán nem volt egyszerű ezt az eredményt elérni. A Bayern nagyon erős volt az első félidőben, nagyon jól játszottak. Mi ott eléggé szenvedtünk. Türelmesek voltunk, megőriztük a hidegvérünket és a 2. félidőre feljavultunk. Megnyertük az első mérkőzést, de a párharc még nem dőlt el. Van még egy visszavágónk, ahol szintén küzdenünk kell. Ez még messze nem a vége.”

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37183/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?