Rummenigge Kimmichről, az új igazolásokról és a Real elleni rangadóról

Tóth Renáta

Az FC Bayern csapatára komoly feladatok várnak még idén, hogy az áhított triplázás a szezon végére sikerüljön. Karl-Heinz Rummenigge eközben már a következő szezonra is gondol.

Rummenigge szerint minden eldöntő hét vár a bajor csapatra

Az előző szezon végén az FC Bayern bemutatta két új szerzeményét Mats Hummels és Renato Sanches személyében. Ebben az évben a bajor csapatnak hamarabb kellett lépnie, hiszen Phillipp Lahm és Xabi Alonso is befejezi pályafutását a szezon végeztével.

Karl-Heinz Rummenigge a Bayern-Magazinnak a Dortmund elleni mérkőzéssel kapcsolatban adott interjújában elmondta, ki fogja átvenni Lahm helyét a védelemben: „Carlo Ancelotti eldöntötte, hogy Joshua Kimmich veszi át a posztot. Megadjuk a fiataloknak a bizalmat.”

Joshua Kimmich veheti át Philipp Lahm posztját

Ezen kívül Rummenigge a nyáron érkező Niklas Sülével kapcsolatban elmondta, hogy „világszerte a legjobb belsővédelme lesz a csapatnak. Javi Martínezzel, Mats Hummelsszel, Jerome Boatenggel és hamarosan Sülével olyan kvalitású játékosaink lesznek, akik nem fognak nekünk álmatlan éjszakákat okozni.”

A szintén nyáron érkező hoffenheimi játékos, Sebastian Rudyt Rummenigge úgy jellemezte, hogy „fiatal, német válogatott játékos, aki taktikailag okosan játszik, labdabiztos és nagyon gyorsan futó játékos.”

Arról, hogy a münchenieknek vannak-e további igazolási tervei, Rummenigge biztosat nem mondott el. Legutóbb a Bayer Leverkusen játékosa, Julian Brandt neve került szóba.

De most a hosszú távú tervek kicsit háttérbe szorulnak, hogy a jelenre koncentrálhassanak.
„A szezon utolsó részéhez érkeztünk, most akarjuk a termést betakarítani. Fontos hetek előtt állunk. Április végéig hét jelentős meccs vár ránk, melyek közül a legfontosabbak a Borussia Dortmund és Real Madrid elleni két-két mérkőzés.”

Szóba került az 1:0-ás, 1899 Hoffenheim elleni vereség is, amiről Rummenigge úgy gondolja, hogy „mentálisan jó benyomást keltett a csapat, de most ezt a pályára is kell vinniük. Most azon kell dolgozniuk, hogy az év legszebb heteit élhessék meg a közeljövőben.”

Rummenigge elmondta, hogy a Real Madrid elleni BL-mérkőzés élvezett prioritást a szombati Borussia Dortmund elleni Bundesliga szuperrangadóval szemben; ugyanakkor úgy gondolja, hogy a tabella állásától függetlenül a Dortmund elleni rangadó egy igazi klasszikus mérkőzés, amire világszerte figyeltek. De kétségtelenül, négy napon belül is igazi shownak ad otthont az Allianz Aréna, hiszen szerdán Cristiano Ronaldo és társai a bajor csapat otthonába játsszák a BL-negyeddöntő első fordulóját.

A két ellenféllel kapcsolatban Rummenigge még hozzátette, hogy „mindent eldöntő hét áll előttük, amely meghatározza a szezon folytatását. Már régóta nem volt ennyire zsúfolt időszakunk, de remélem, hogy ezeken a nehéz napokon is sikeresen túljutunk majd.”

forrás: merkur.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37015/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,Bayern történelem: bajnokság,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,philipp lahm
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?