Robben: „Nem adtunk esélyt az ellenfélnek.”

Kun Béla

10 perc után már 2-0-ra vezetett a csúcsrangadón az FC Bayern a Bundesligában a Borussia Dortmund ellen. A mérkőzést meggyőző fölénnyel nyerte meg a bajor alakulat 4:1-re.

Az Allianz Arena órái 10 percet mutattak, mikor a Bayern a második gólját szerezte a szombat este legfontosabb mérkőzésén a Borussia Dortmund ellen. 80 perccel később a bajorok egy szép játékkal szerzett 4-1-es győzelmet ünnepelhettek. A német rekordbajnokok uralták a mérkőzés mind a 90 percét.

"Nem hagytunk esélyt ellenfeleinknek," mondta elégedetten az utolsó sípszót követően Arjen Robben, majd hozzátette: "Jó érzés, amikor ilyen jól játszik az ember ilyen erős ellenfél ellen."

Carlo Ancelotti egyetértett: "Számunkra ez egy jó eredmény egy jó szereplés után."

Nyilatkozatok:

Carlo Ancelotti: „Ez egy nagyon jó mérkőzés volt. Az első félidő nyitott volt, mert a Dortmund támadásban veszélyes volt. De Robben gólja eldöntötte a találkozót, utána kontrolláltuk a mérkőzést. Ez egy jó eredmény számunkra, egy jó teljesítmény után.”

Arjen Robben: Nagyon intenzív és jó meccset játszottunk. Jó, hogy ilyen jól tudunk szerepelni egy erős ellenfél ellen. Eredményes hónap ez. Elterveztük és meg tudtuk csinálni, amit akartunk. Egy kis szerencsével az első félidőben mégtöbb gólt lőhettünk volna, de nem adtunk esélyt az ellenfélnek. A 4:1 jó eredmény, nagyszerű győzelem. Magabiztosabbak lettünk.

Jerome Boateng: A kedd után választ akartunk adni. Ma egy jó csapat ellen jól játszottunk és kontrolláltuk a mérkőzést. Dortmundnak csak egy 100 %-os lehetősége volt. Vezettünk, de még 3:1-nél volt a Dortmundnak egy nagy lehetősége. Ilyenkor nagyon oda kell figyelnünk, és a kontrajátékot meg kell hiúsítani, nem lehet fejetlenül előre rohanni.”

Thomas Tuchel (A Borussia Dortmund edzője) "Minden mást vártam, csak ezt a dominanciát, eredményt nem, ami meglepett. A Bayern nagyon jól játszik, összességében ma nem volt esélyünk felvenni a versenyt a Bayernnel. El kell, hogy felejtsük ezt a mérkőzést, egyszerűen nem volt esélyünk elvinni a 3 pontot, keresű tapasztalat volt.

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37028/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?