Ancelotti: Neuer és Müller nem játszhat szombaton

Kun Béla

A csúcsrangadóra készülő Bayernből biztosan hiányozni fog a legnagyobb csillagai közül kettő is. A világ legjobb kapusa, Neuer és a gólpasszkirály, Thomas Müller. Costa viszont végre bevethető. És most rotáció sem lesz, a lehető legerősebb csapatot küldi pályára Ancelotti.

Ancelotti a legerősbb csapatot küldi pályára a Dortmund ellen

Neuer és Müller - Ancelotti semmit sem kockáztat

Manuel Neuer visszatért a tréningpályára. Péntek délelőtt az edzés már a társakkal együtt abszolválta a világ legjobb kapusa. „Minden tervszerűen halad” – nyilatkozta Ancelotti. Szombat este a Dortmund ellen még nem lép a pályára. „Egy kicsit korán lenne még. Nem kockáztatunk!” – hangsúlyozta az olasz tréner.

Ez érvényes Thomas Müllerrel kapcsolatban is, aki hat nappal ezelőtt, az Augsburg elleni hazai meccsen sérült meg, amikor épp gólt lőtt, de a hátulról érkező augsburgi játékos eltalálta a támaszkodó lábát. Pénteken Müller a felépülési programját egy futóedzésen folytatta. Az ő számára is túl korai lenne még a Dortmund elleni játék.

Az olasz tréner azzal számol, hogy Neuer és Müller is már vasárnap a csapattal edzhet, ez pedig azt jelenti, hogy „a Real Madrid ellen mindketten készen fognak állni” – nyilatkozta Ancelotti

Costa visszatérés előtt

De azért várható egy visszatérő a Dortmund ellen. Ő nem más, mint Douglas Costa. Egy térdsérülést követő három hetes szünet után már szerda óta a csapattal edz. „Ő szombaton játszhat” – mondta Ancelotti. És azt is hozzátette, hogy a Dortmund ellen nem lesz rotáció: „a legjobb teljesítményünkre lesz szükség, és a legjobb felállásunkra. Nincs rotáció.”

Egy játékos szereplése biztos: Jerome Boateng-é. „Friss, és szombaton játszani fog. Még el kell döntenem, hogy ki játsszon, hogy Martinez vagy Hummels fog szünetet kapni.”

A bevethető játékosok száma a Dortmundnál is megcsappant

Újdonságok vannak a Dortmundnál is a személyi helyzet terén: Julian Weigl, Shinji Kagawa, Lukasz Piszczek, és Marc Bartra bevetése kérdéses. Biztosan hiányozni fog: Marco Reus, André Schürrle, Sebastian Rode és Mario Götze.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36944/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,dortmund,douglas costa,Előzetesek,Játékosaink,manuel neuer,sérülés,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?