A nem várt vereség öt legfontosabb tanulsága

A támadójátékunkból túl sok „tényező” hiányzott és Neuer távollétében ezt már nem bírta el a csapat. A fiatalok beépítésével Ancelotti késésben van, idén már nem nagyon építhet rájuk.

Robbenre mindig eggyel több védő jutott...

Thiago hiányát nagyon megérzi a csapat

Nem véletlenül akarja visszacsábítani a Barcelona. Thiago távollétében nincs igazi karmestere a csapatnak. Nincs aki összegyűjtse a labdákat, megszervezze a játékot, és persze nagyon hiányoztak a Hoffenheim ellen a zseniális passzai, amivel Lewát helyzetbe tudja hozni. Ráadásul Thiago emellett még gólerős is, így a hiánya egy erősebb csapat ellen nehéz helyzetbe hozza a Bayernt. Az ellenfél védőinek nem kellett attól tartani, hogy hajszálpontosan ívelik mögéjük a labdát, így sokkal jobban tudták őrizni Lewandowskit. a lengyelnek még így is volt két-három esélye, amelyek közül most sajnos egyet sem tudott gólra váltani. Ha Thiago a pályán van, valószínűleg Lewanak sokkal több lehetősége és tere nyílt volna.  

Lahm nem csak a védelemből fog hiányozni

Robben nélküle szinte egyedül kellett megküzdjön a hoffenheimi védőfal sűrűjével. Ha Lahm a pályán van, fölfutásaival rendszeresen helyzetet teremt vagy helyet Robben beindulásainak. Ha Kimmich veszi át Lahm helyét, ő talán alkalmas lesz erre a feladatra is. Rafinha nem az és ez Robben játékára is kihatott. Mindig pont eggyel több védő jutott rá, mint amennyin át tudta hámozni magát.

Neuernek sajnos nincs alternatívája

Ulreich az előző meccset nullra hozta, igaz, nem volt nehéz dolga. A Hoffenheim ellen már bravúrt is bemutatott, de a kapott gól nagyrészt az ő lelkén szárad. Ő ugyan pechről és váratlanul lefelé csapódó labdáról beszél. A lassításnál úgy tűnik, hogy inkább csak egyszerűen melléütött a labdának, amely így a kezéről a hálóba pattant. Bár nem vagyok kapus, nem igazán érthető számomra, hogy a jobb kezéhez érkező lövést, miért a bal kezével átnyúlva akarta kiütni… Talán a meccshiány, talán a képességek hiánya teszi, de az tegnap bebizonyosodott, hogy Ronaldoék, de még Aubemayangék ellen is életveszély lenne Ulreich-hel a kapuban kiállni.

Sanches és Coman nem érzi még a csapattársakat

A két ígéretes fiatal tegnap be lett dobva a mélyvízbe, és sajnos be kell ismerjük, hogy fulladoztak benne, nem tudtak lubickolni. Mindkettőn látni a hatalmas elszántságot, de nagyon nem érzik még a csapattársaikat. Két jellemző jelenet: Coman lemaradt Alonso káprázatos passzáról, mert egyszerűen nem számított arra, hogy labdát kaphat, nem figyelt Alonsora… Sanchesre pedig pont a lecserélése előtti szerencsétlenkedése hívta föl a figyelmet. Becselezte magát a 16-osig, ám ott elkezdett totyorogni a labdával a védőfallal szemben, fogalma sem volt, hogy ki hol van, kinek passzolhatna, majd visszafordult, de elvesztette a labdát és csak szabálytalankodni tudott… Talán nem a legnehezebb meccseken, idegenben kellene bedobni őket a mélyvízbe, mert ez így nem önbizalom növelő volt, hanem nagyon is önbizalom romboló. De hát Ancelotti tudja…

Ide tartozik az is, hogy az Alonos-Sanches szűrőpáros Vidallal kiegészítve nem működőképes. Úgy rohantak át a csapatunkon sokszor, hogy nézni is rossz volt. Vidal egyáltalán nem találta ebben a rendszerben a helyét, sokkal kevesebbet nyújtott, mint szokott.

Ha nem oszlik meg a védők figyelme, Lewát könnyen semlegesítik

Lewandowski a meccs nagy részében magányosan küzdött, többnyire a kapunak háttal az olykor a durvaságig erőszakos hoffeinheimi védőkkel. Nem volt olyan társa a pályán, aki megossza a védők figyelmét, és mint ugye már írtuk, nem volt Thiago sem a maga életveszélyes kiugratásaival. Így többnyire eredménytelenül küzdött a védők tengerében a lengyel gólvágónk, bár két óriási lehetősége így is volt. Ezért hihetetlenül fontos Thomas, vagy a Ribéry-Robben páros a pályán, mert ők képesek védőket elvonni Lewa mellől. A Hoffenheim ellen csak az utolsó 20 percben volt Ribéry és Robben együtt fönt, akkor volt a leggólveszélyesebb a Bayern. Talán, ha Ribéry előbb jön, az egyenlítés sem marad el.

Az mindenestre jól látszott, hogy - sérülések és pihentetés miatt - túl sok alapember hiányzott, elsősorban a támadások felépítéséből és Neuer távollétében ezt már nem bírta el a csapat.

Azon viszont erősen el kell gondolkodni, hogy a fiatalok hogyan lesznek képesek beépülni a csapatba Lahm és Alonso (aztán majd Ribéry és Robben) visszavonulása után, mert ez láthatóan nem egy-két meccses történet lesz.

 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36857/pics/lead_800x600.jpg
Csapatról,Játékosaink,joshua kimmich,kingsley coman,manuel neuer,Mérkőzésekről,renato sanches,sven ulreich,thiago alcantara,VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?