Blogolj!

A gólduó ismét a régi!

Kun Béla

A Bayern lengyel gólvágója olyan formába lendült tavaszra, hogy már minden ellenfél rettegi a nevét. Vagyis inkább a lábát… Thomas pedig ismét nagyon jókedvű. Van is rá oka!

Müller és Lewandowski. Szétzúzzák az ellenfeleket

12 éves lesz az Allianz Aréna májusban, de egy ilyen szériát még nem látott. Sorozatban hat mérkőzésen hangzott el a „Lewandooowskiiii” felkiáltás az Allianz Arénában - ilyen gyakran egymás után még nem talált be senki. Ráadásul összesen 12 gólt ért el Lewa a legutolsó 6 hazai meccsen.

Lewandowski góléhsége egyszerűen nem szűnik: „nagyon fontos volt, hogy ismét megmutattuk, mennyire jó formában vagyunk ismét”, de a csapatot helyezte előtérbe: „a topformánkat szeretnénk tartani, és örülünk, hogy az Augsburg ellen jó kedvűen játszottunk.”

A szakvezető természetesen dicsérte a lengyel csatárt: „Lewandowski azt csinálja, amihez a legjobban ért.” Carlo Ancelotti hozzátette: „három gólt lőtt, és kettőt előkészített, mit kell róla még elmondanom? Szerencsés vagyok, hogy ilyen csatárom van, aki többé-kevésbé minden meccsen betalál” – mondta Ancelotti.

24 bajnoki találat 26 mérkőzés alatt: a lengyel csatár jó úton halad, hogy megvédje gólkirályi címét. Lewandowski egyébként a bayernes tétmérkőzéseken lőtt 103 góljával utolérte Roy Makaay-t. A hollandnak ehhez 183 mérkőzésre volt szüksége, Lewandowskinak pedig csak 138-ra. 

Lewandowskinak az Augsburg elleni volt a hatodik mesterhármasa, ezzel utolérte Uwe Seelert és Claudio Pizarrót. És az Augsburg az egyik kedvenc csapata: 16 gólt ért ellenük 12 meccsen, ebből nyolcat már a Bayern München színeiben.

Két gólpasszával pedig igazolta a sokoldalúságát is. Ebből profitált Thomas Müller és Thiago is, akik a lengyelnek köszönhetik a gólpasszokat.

„A góllövés jókedvet eredményez” - Thomas Müller elégedett volt a meccs végén. „Ez egy jó mérkőzés volt” – tette hozzá fülig érő szájjal. A bajor játékos a legjobbkor, az „igazság hónapjára” nyerte vissza a jó formáját.

A Bayern támadószekciója úgy működik, mint egy olajozott gépezet, de Müller figyelmeztet: „jó formában vagyunk, de az április egy kemény hónap. Nézzük meg, hogy hogyan sikerül teljesítenünk a legforróbb időszakban.”

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36784/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,carlo ancelotti,Elemzések,Játékosaink,robert lewandowski,Statisztikák,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?