Thiago elhajtotta a Barcelonát!

Kun Béla

De van egy ennél is jobb hír Thiagoval kapcsolatban a Bayern szurkolók számára!

Thiago. Nem tér vissza a Barcelonához, szerződéshosszabbítás előtt áll a Bayern Münchennel

Thiago már hónapok óta felhívja magára a figyelmet teljesítményével. A kiváló passzaival, a társainak helyzetbe hozásával a jelenlegi bajor keret egyik legjobb játékosa. Thiago teljesítménye természetesen a volt klubjának figyelmét is felkeltette. Annak a klubnak a figyelmét, ahonnan az FC Bayernhez szerződött. Ám Thiago számára kizárt a visszatérés.

A spanyol középpályás 2005-től 2013-ig volt a katalánok játékosa. A híres barcelonai utánpótlásban a „La Masia”-ban nevelkedett. Végül 2013-ban 25 millió euróért szerződött a bajorokhoz, mert a Bayern akkori trénere mindenképp meg akarta szerezni. „Őt, vagy senkit” – hangzott el állítólag az elnökség előtt. Így tehát Guardiolának köszönhető, hogy Thiago, immáron évek óta a Bayernt erősíti. 

Ugyan Guardiola idején a sérülések miatt nem tudott mindig a csapat rendelkezésére állni, de 2016 nyara óta, Carlo Ancelotti irányítása alatt, meccsről, meccsre bizonyít, s eddig, a Bayernben töltött legjobb szezonját játssza. Olyannyira, hogy Thomas Müllert „szinte kiszorította” a kezdőcsapatból. 

Egy csere, vagy a visszatérés Barcelonába Thiagonak a továbbiakban nem téma. A spanyol rádió adta hírül: Thiago visszautasította Barcelona érdeklődését, és a 2019-ben lejáró szerződését meg szeretné hosszabbítani a Bayern Münchennel. Még hosszú évekig szeretne játszani a bajoroknál. Ennek érdekében a Bayern elnöksége és a játékos ügynöke a következő hetekben tárgyalásokat folytatnak. Ezen a legfontosabb téma a jelenlegi szerződés további két évvel való meghosszabbítása, azaz 2021-ig történő kiterjesztése.

A Barcától  Robert Fernandez is hozzászólt a hírhez: „Thiago egy nagyon értékes játékos, őt jelenleg lehetetlen megkapni.”

Thiago Alcantara do Nascimento, ahogy teljes nevén hívják, a müncheniekhez történt szerződése óta összesen 112 meccsen szerepelt, 15 gólt ért el és 21 gólpasszt adott. A transfermarkt.de információi szerint jelenlegi értékét 40 millióra taksálják. Februárban még „csak” 30 millió volt…

(tz.de)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36432/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,thiago alcantara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?