A Bayernes lányokon a világ szeme!

Kun Béla

Nem mindennapi feladat vár ma este a bajor hölgykoszorúra!

Hoeness: nem mindig voltam a női foci szerelmese, szurkolója...

Miután a Német kupában a Wolfsburg ellen 2-0-ás vereséget szenvedtek, mindenképp szeretnének javítani a Bajnokok Ligája meccsen a Paris Saint Germain ellen. Íme, a legérdekesebb nyilatkozatok a mérkőzés előtt:

Sara Döbritz válaszolt a drukkerek kérdéseire. 

- Milyen a hangulat nálatok a párizsiak elleni nagy meccs előtt:

- Tegnapelőtt egy szabad napunk volt, amikor is ki tudtunk kicsit kapcsolódni. Aztán elkezdődött a teljes felkészülés a Párizs ellen. Nagyon örülünk a meccsnek, és reméljük, hogy sok néző kilátogat az összecsapásra, és nagyon fognak nekünk szurkolni.”

- Legutóbb kétszer is vesztesek voltatok a Wolfsburg elleni meccsen, boldogok vagytok, hogy rögtön ezután a párizsiakkal találjátok szembe magatokat? 

- „Ezt a két meccset el kell felejtenünk, ez a két meccs ellentétes volt. A vasárnapi mérkőzésen nagyon jól játszottunk, jól építettük fel a játékot. Csak sajnos hiányzott a gól. Ha mi csütörtökön is így játszunk, akkor nagyon bizakodó leszek.”

- Milyen mérkőzést vársz a Paris Saint-Germain ellen csütörtökön?

- „A Párizs egy kitűnő csapat, amelynek több tapasztalata van a BL-ben, mint nekünk. De ez számunkra nem jelent semmit. Azt gondolom, hogy egy nagyon szoros meccs lesz. De, ha ismét úgy tudunk játszani, mint vasárnap a Wolfsburg ellen, és a kapu előtt biztosabbak leszünk, akkor egész jó esélyeink vannak, hogy a mérkőzést megnyerjük. Ezért mindent meg fogunk tenni.”

Sara döbritz: Mi egy nagyon törekvő és motivált csapat vagyunk

- Mit szeretnél a csapatod számára kívánni?

- „Mi egy nagyon törekvő és motivált csapat vagyunk. Minden edzésen mindenki bele ad mindent. A cél a szemünk előtt lebeg, s ezért mindent megteszünk, és motiváltak vagyunk, hogy a meccset megnyerjük. Azonban mi egy jókedvű csapat is vagyunk. Minden meccs egyszerűen élvezet a BL-ben is.”

- Melyik focistát tarod szupernek?

- „A hölgyeknél nagy szurkolója vagyok Carli Lloyd-nak. A férfiaknál Lionel Messi.”

- Mi a kedvenc helyed Münchenben?

- „Szeretem a várost. Például nagyon szép a Sendlinger kaputól a Marian Platz-ig sétálni. Vagy nyáron a barátokkal az Isar folyó mellett grillezni. Nagyon jól érzem magam itt.”

- Egy film, vagy sorozat fan vagy?

- „Én egy abszolút sorozat fan vagyok. Jelenleg a Fekete listát nézem, tévét szinte soha nem nézek.”

Most pedig következzen az interjú Uli Hoeneß-szel az FC Bayern női csapatáról

- Herr Hoeneß, miként követi Ön az FC Bayern női csapatát?

- „A menedzser hölggyel Karin Dannerrel, és Thomas Wörlével nagyon sokszor kapcsolatban vagyunk. Én a lányok mindkét bajnoki győzelme alkalmával meg lettem hívva egy ebédre a Tegernsee-hez, és tulajdonképpen emiatt is jó kapcsolatom van a csapattal. Ráadásul már évek óta nagy szurkolója vagyok az FC Bayern női csapatának is.”

- Honnan származik, az Ön vonzódása a női foci iránt?

- „Igen, én nem mindig voltam a női foci szerelmese, vagy szurkolója. De miután a mi női csapatunkhoz egyre közelebb kerültem, és egyre többet tevékenykedtünk együtt, a véleményem megváltozott. Észrevettem, hogy itt nagyon profi munka folyik - a főnökségtől egészen a csapatig. Nagyon pozitívnak találom, hogy egyre jobban fejlődik a női futball. Korábban technikailag nem volt a legjobb, manapság már nagyon-nagyon jó minőségben folyik a játék. Nagyon tisztelem a csapatunkat. Azt gondolom, hogy a mai világban a női foci, a mi vállalkozásunkban nagy részt vállal.”

- A hölgyek máshogy játszanak, mint a férfiak, mi tetszik Önnek a női fociban?

- „Hogy nem annyira az erőn van a hangsúly. Ehelyett keresik a finom technikai finom megoldásokat, és mindezt meg akarják mutatni a futballban. És mindemellett megdöbbent, hogy testileg mennyire belemennek a játékba. Természetesen a sebesség nem egyenlő a férfiakéval, és a testi minőség sem egyenértékű. De a lányok technikásan játszanak, és taktikailag nagyon magabiztosak tudnak lenni.”

- Mennyi nézőt vonz a mai világban a női foci? Illetve mennyi nézőt vár a Párizs elleni mérkőzésen?

- „Tulajdonképpen minden női meccsünkön 4-5 ezer néző van. De sajnos általában másutt csak pár százan látogatnak el a meccsre. Ezért ültünk össze, annak érdekében, hogy minél több nézőt kicsalogassunk a nézőtérre. Megpróbáljuk azt is, hogy egy másik profi férfi csapatunk egy-egy sztárját elvigyük a meccsre. Nem csak akkor kell együtt lennünk, mikor mindkét csapatunk a Városházán ünnepel, hanem akkor is, amikor nehezebb idők járnak.”

- Hol látja annak a lehetőségét, hogy minél több a női foci iránt érdeklődőket a nézőtérre csalogassák?

„Ha valaki eljön a Stadionba, láthatja, hogy milyen jól játszanak a lányaink. Ezért is fontos számomra, hogy a Grünwaldi Stadion a Párizs ellen minél tömöttebb legyen. Azt remélem, hogy ezek után, majd minél többen el fognak látogatni ismét. Egy olyan klubnál, amelynél 285000 tag van, lehetségesnek kell lennie, hogy minden hazai meccsen a női csapatnál, 2-3 ezren részt vegyenek. Ez az én nagy kívánságom.”

- Milyen meccsen várhatunk a Párizs ellen?

- „Európa abszolút két nagy csapata találkozik egymással. Minkét csapat részéről sok válogatott hölgy játszik. Biztos vagyok abban, hogy egy nagyon izgalmas este elé nézünk.”

- Hogyan látja Ön a női csapatunk esélyeit?

- „Természetesen remélem, hogy mi nyerünk. De tudom, hogy nagyon nehéz lesz. A francia hölgyek a világ legjobb csapatai közé tartoznak. Ezért is nagyon fontos, hogy a mi hölgyeink az FC Bayerntől a legnagyobb támogatást megkapják.”

Most pedig olvassuk Thomas Wörle, a női csapatunk szakvezetőjének nyilatkozatát a meccs előtt:

A meccsre kb. 5000 nézőt várunk. „Mi hihetetlen nagy támogatást fogunk kapni, hiszen a stadion megközelítőleg tele lesz. Természetesen szükségünk lesz a 12. szurkolóra. Ezt a tényt nem szabad elfelednünk. Éreznünk kell, hogy egy nagy lehetőség előtt állunk. A PSG Európa legjobb 3 csapata közé tartozik, nemzetközileg valamivel tapasztaltabbak, mint mi, sok válogatott játékos szerepel náluk. De a PSG leginkább a játékosai egyéni megmozdulásaiból él. Itt esélyünk van ezen a téren. És azt gondolom, hogy a csapatunkkal pontot, pontokat tudunk szerezni.

Thomas Wörle: Egy olyan eredményt várunk, ami legalább életben tartja reményeinket a visszavágóra

Nagyon sok hiányzónk van, de remélem, hogy ez erőssé teszi a csapatot. Ebben a nehézségben csapatunk össze akar tartani, mint csapat egy nagy lélektani erősséget szeretnénk mutatni. A Wolfsburg elleni vasárnapi meccsből tudunk építkezni. Csak a gólok hiányoztak, ha ugyanazt a teljesítményt tudjuk hozni, akkor van esélyünk. Egy olyan eredményt várunk, ami legalább életben tartja reményeinket a visszavágóra. Ez a nap nagy nap lesz” – mondta a női csapatunk trénere, Thomas Wörle.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36436/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,FC Bayern női csapat,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?