Thomas Müller: padlógázt nyomunk!

Kun Béla

Carlo Ancelotti gyors csapatot akar látni a pályán a Mönchengladbach elleni rangadón.

Thomas Müller padlógázt ígér

A mai mérkőzésen a kipihent Bayern és a lestrapált "bolhák" csatájára van kilátás. Egy kicsit furcsa és szokatlan ez a helyzet, hiszen ezúttal a bajor a pihentebb csapat: a Gladbach ugyanis nagy küzdelemben alulmaradt a Schalke ellen az Európa Ligában csütörtökön, a Bayern viszont már egy héttel korábban lerendezte a továbbjutást az Arsenal ellen. 

"Talán ez egy előny, de csak akkor, ha nagy intenzitással játszunk" - véli Ancelotti, aki teljes erőbedobást vár a csapatától. Figyelmeztető jel lehet, hogy a Bayernnek a Borussia Parkban mindig nehezen ment. A legutóbbi 9 meccsből csak 2-őt tudott megnyerni a müncheni alakulat. 

"Megpróbálunk több mint 90 percen keresztül lendületes játékot mutatni. Ha a játékosaink feltüzelik magukat, s gyorsan játszanak, akkor jó esélyünk van" - mondta Carlo Ancelotti optimistán.

"Egy intenzív hét után vannak a gladbachiak" - tudja ezt Thomas Müller is. "Remélem, hogy ebből előnyt tudunk meríteni. Az akkumulátorainknak teljes töltésen kell lenniük. Padlógázt nyomunk!"

A személyzeti helyzet is jó a Bayernél: bár Costa térdsérülés, Vidal eltiltás miatt nem léphet pályára, "a többi játékos jó állapotban van és tudnak játszani` – mondta az olasz mester. A szakvezetőnek így tehát ismét a választás gyötrelmével kell szembenéznie: "nagyon nehéz döntés, hogy melyik 11 játékost küldjem fel a pályára játszani" - így Ancelotti, de hozzátette: "nagyon szerencsés vagyok, ha a játékosaim egészségesek." Ez vonatkozik Jerome Boatengre is, bár a kezdő 11-be kerülése még kicsit korai lenne: "még időre van szüksége, hogy a legjobb kondíciójában tudjon játszani" - fejtette ki Ancelotti.

"A játékosaim fókuszáltak."

A megerősödött Glasbachban Ancelotti egy erős ellenfelet lát: "a Mönchengladbach az elmúlt hónapokban nagyon jól csinálta. Nagyon jól szervezett védekezésük van, és nagyon gyors kontrajátékot játszanak. Nagyon jó csapat." Az olasz szakvezető dicsérte a "bolhákat": „azt gondolom, hogy az új tréner Dieter Hecking nagyon jó teljesítményt nyújt. De mi is jó formában vagyunk. A játékosaim fókuszáltak. Remélem, hogy egy jó meccset fogunk játszani."

Dieter Hecking a Bayern elleni meccs előtt: "azt gondolom, hogy hiába fogsz ki egy jó napot a Bayern ellen, még úgy is simán veszíthetsz. Az, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, azt nem kell hangsúlyoznom" - mondta Hecking.

A mérkőzésről hiányozni fog a Mönchengladbach részéről: Fabian Johnson (izomsérülés), Christoph Kramer (térdsérülés), Thorgen Hazard (térdprobléma) miatt, valamint Dahoud, és Stindl játéka kérdéses.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36306/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Előzetesek,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?