Meccsbeszámoló: már fényesíthetik a salátástálat a Bayern számára


13 pont előny a vége előtt kilenc fordulóval. Minden bizonnyal elég lesz ahhoz, hogy biztosan behúzza a Csapatunk a sorrendben ötödik bajnoki címet. A mai mérkőzés a várt nagy összecsapást és nehéz csatát hozott, ám végül Thiago zseniális megmozdulása után zsebben a három pont.

A fontos három ponttal valószínűleg eldőlt a Bundesliga sorsa

Bayern fölény, Bayern helyzetek, gyors Gladbach kontrák. Így telt az első félidő a kezdő sípszótól a végéig. Igazi nagy helyzete csak a Bayernnek volt, ám a hazaiak is el-eljutottak a kapunkig. Valódi veszélyt azonban nem jelentettek.

Bezzeg a mieink már a 40. másodpercben veszélyeztettek: Robben lövésére kellett leérnie Sommernek. Sommer az első félidőben mumussá lett, mert amikor az egyébként nagyon hatékonyan romboló gladbachi védelem is megadta magát, akkor a hálóőr bemutatott két-három bravúrt. És ha már ő sem tudott mit tenni, akkor jött a kapufa, vagy a bíró. A játékvezető Thomas Müllernél fújt be egy helyzetet lesnek. Mint kiderült, nem volt az, igaz, Müller sem rúgta be, kérdés, hallotta-e a sípot… És ott volt Robben óriási kapufája a 43. percben. Azt már Sommer is csak nézni tudta. Sajnos a visszapattanó labdát Lewa hiába próbálta csukafejessel a hálóba juttatni, Sommer akkor már földöntúlit védett. Így a félidő 0-0 maradt.

A második félidő is némi Bayern fölényt, de kiegyenlítettebb játékot hozott. A Bayern végül Thiago zseniális passza után jutott előnyhöz, Müller révén. A szenzációs, védők mögé érkező beívelést Müller le is tudta venni, majd a kivetődő Sommer fölött a hálóba vágta.

Ezt követően támadásban maradt a Bayern, helyzeteit nem tudta gólra váltani. Az utolsó tíz percre följött a Gladbach, sorra jöttek a támadások a Bayern kapuja felé. Ám végül egy becsúszó láb, vagy bevetődő test mindig idejében a labda útjába került. Mondhatni önfeláldozóan védekezett a csapat. Legnagyobb veszélyt a kapunkra Martinez jelentette, aki egy beadást térddel alig-alig küldött Neuer kapuja mellé.

Így a végső sípszó után felhőtlen öröm uralta a Bayern tábort. Sikerült nyerni a mumus otthonában, Müller ismét gólt lőtt, a bajnokságban pedig 13 pontra hízott az előny…

9 forduló van hátra, valószínűleg ma végleg eldőlt az idei Bundesliga sorsa.

(Karl von Kempf)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36318/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?