Mire kell figyelnünk a Bayern Gladbach elleni összecsapásán?

A Bayern jó formában van, de vajon mikor lesz vége ennek?

Ez lesz az a meccs, ahol a tabellán elfoglalt pozíció nem mérvadó. A Bayern München dominál a Bundesligában, mint ahogy az várható volt. A Borussia Mönchengladbach tisztes távolságra van a kieső zónától, ami nem is csoda, hiszen a Borussia Dortmunddal együtt ők gyűjtötték a második legtöbb pontot 2017-ben, így ennek köszönhetően egészen a 9. pozícióig jöttek fel.

Az alábbiakban pedig lássuk, hogy mit is várhatunk a Bayern gladbachi túrájából:

 

Egy erős csapat… de melyik?

A Bayernnek nem volt szereplése a hétközben, a következő héten pedig a válogatott miatt szünet lesz. Douglas Costán kívül mindenki bevethető lesz, szóval Ancelotti a lehető legjobb csapatot küldheti a pályára. Thomas Müller, Xabi Alonso és Joshua Kimmich úgy néz ki mind beválogathatóak lesznek. A Gladbach egy kisebbfajta felemelkedésben van, amióta Dieter Hecking átvette a csapatot a téliszünetben, így Ancelottiéknak figyelnie kell ellenük.

Christoph Kramer mennyire fogja tudni megakadályozni a Bayern támadásépítéseit?

Lehet, hogy nem annyira technikás és nem passzol olyan jól, ami egy középpályástól elvárható lenne, de kevés játékos van a posztján, aki jobban védekezne nála. A labdaszerző képessége, mind a levegőben, mind a földön nagyon nagy hasznára válhat a Gladbach csapatának, főleg a Bayern ellen, hiszen a Bajoroknál akárhonnan jöhet a veszély. Thiago semlegesítése lesz a fő feladata és, ha ez sikerülne neki a Bayern sokkal nehezebben találna be.

Vajon Robert Lewandowski képes lesz megfordítani a szerencséjét?

Azon csapatok közül, akik ellen legalább 10 meccsen játszott, a Gladbach ellen szenvedett a legjobban, hiszen ellenük csak 1 gólra volt képes. Azonban, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 7 meccsén 10 alkalommal volt eredményes, így csak 1 gólra van Pierre-Emerick Aubameyang mögött, aki a korábbi csapattársa is volt a lengyelnek. Jannick Vestergaard kemény falat lesz számára, hiszen a dán a Bundesliga legerősebb védője a fejjátékot tekintve. Müller, amennyiben játszani fog elterelheti a védők figyelmét, de még ha sikerülne is neki nehéz lesz betalálnia.

Hogyan fog Ribéry visszatérni?

Ancelotti eddig nagyon óvatos volt a franciával mióta visszatért a combsérüléséből, hiszen 5 meccsen csak 3 alkalommal kapott lehetőséget, ráadásul mindannyiszor lecserélte őt. Ezen a hétvégén talán kaphat lehetőséget, főleg Douglas Costa hiányzása miatt és beverekedheti magát a kezdőbe. Tony Jantschke ellen kell majd szembe néznie, egy kevésbé gyors, ámde kemény jobb bekkel.

2017 eddigi legnehezebb meccse lesz

A Gladbachnak a legutóbbi 3 szezonban már 3 edzője is volt, de a sok edzőváltástól függetlenül mindig kemény ellenfélnek bizonyultak. A Bayern a legutóbbi 3 évben nem tudott nyerni a Borussia Parkban és a mostani meccs sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a Csikók 8 meccsből 5-öt is nyertek Hecking irányítása alatt. A Bayern hozta a legutóbbi meccseit, így érdekes, hogy mire fognak menni az ellen a csapat ellen, akikkel szemben az elmúlt időben rendre küszködtek. 

Forrás : http://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36287/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?