Blogolj!

Lehet-e Lewandowski mellé top csatárt igazolni?

Kun Béla

Hoeness értékelte Lewandowski teljesítményét, fejlődését és jelentőségét a Bayern számára. Nem könnyű helyettest találni a világ legjobb középcsatárának. Talán nem is lehet - véli a klubelnök az Abendzeitungnak adott interjújában: 

Hoeness: Lewandowski számomra, na, igen, a legjobb

- AZ: Herr Hoeneß, Robert Lewandowski a hétvégén a Frankfurt ellen meglőtte a 100-ik gólját a Bayernben. Mindezt 136 tétmeccs alatt. Lassan Gerd Müller szintjén mozog, ugye?

- Hoeneß: Akár mondhatjuk ezt is. Ő már nem csak számottevő, hanem majdnem hihetetlen, egyszerűen kiváló. 

- AZ: A jelenlegi Robert Lewandowski is olyan fontos a csapat számára, mint anno Gerd Müller volt?

- Szükség van gólgaranciára. Ez volt Gerd Müller, és most Robert Lewandowski. Ő egy komplett játékos. Egy góllövő, aki sok területet teremt mások számára is. Ez így együtt igazán nagyszerű.

- AZ: Ez elmúlt szezonban Lewandowski 30 bajnoki gólt ért el, idén már most 21-nél jár. Lewandowski dupla olyan gólerős lett Münchenben, mint volt Dortmundban?

- A dortmundiakat nem szeretném megsérteni, de a Bayernnél egy olyan csapatban van, amelyik egy árnyalattal erősebb. Bayernnek megvannak a lehetőségei, hogy egy középcsatárt még jobbá tegyen. Lewa egy világszintű csapatból profitál. De természetesen Lewandowski is tovább fejlődött, és komplettebb játékos lett. 

- AZ: A müncheni boldogsághormonjának is köszönhető, hogy a feleségével, Annával, várják első közös gyermeküket?

- Ilyen teljesítményre csak akkor vagy képes, ha 100 százalékosan boldog vagy. Ez minden embernél így van. Ha magánéleted is stimmel, akkor minden kerek, ez természetesen a munkájában is kifizetődő. Jó hatással van rá.

- AZ: A dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang személyében egy olyan vetélytársa van, aki hasonló hatékonysággal lövi a gólokat.

- Ez, a csatár számára, a maga kategóriájában fontos, csakúgy, mint a csapattal elért címek. A cél, hogy gólkirály legyen. Középcsatárként mindenkiben van egy egészséges egoizmus. Csak akkor tudsz gól érzékeny lenni, ha az igyekezeted, a sebességed és mentális erősséged találkozik egymással. A vetélkedés is segít. A verseny Aubameyanggal természetesen ösztönzi őt is. Ez összefüggésben van természetesen azzal is, hogy Pierre is Lewandowski egykori klubjának a támadója. 

- AZ: Lát Ön kettejük versenyében párhuzamot a Messi és Christiano Ronaldo párviadalával?

- Össze lehet hasonlítani. Aubameyang és Lewandowski egyáltalán nincs messze Messitől, és Ronaldótól, akkor is ha ők nem egy klasszikus középcsatárok. A különbség nem nagy. 

- Az: De azért van még egy kevés, nem?

- Egy minimális talán, mert Messi és Ronaldo már lassan egy évtizede hozzák ezt a szintet. Lewandowskinak egyre csak nő a jelentősége a Bayern játékában. De az FC Barcelona már extrém magas függőségben van a játék eredményessége terén Messitől. És a Realnál is Ronaldóra van majdnem minden kihegyezve. De ez a Bayernnél sem lehetetlen, ha esetleg Lewandowski megsérülne.

- AZ: Mert nincs helyettese a Bayern jelenlegi keretében?

- Lewandowskit pótolni nagyon nehéz lenne. Thomas Müller tud elől játszani, de a csatár mögött egyszerűen sokkal jobb. Tulajdonképpen itt kevés alternatívát látok. De igazából nagyon nehéz egy ténylegesen jó top támadót hozni, aki csak akkor játszik, amikor Lewandowski kímélve van.

- AZ: Lewandowski a legjobb klasszikus csatár a világon?

- Karim Benzema és Gonzalo Higuain vagy Luis Suárez számomra még az ő kategóriájába tartozik, bár Suárez nem egy klasszikus középcsatár. Lewandowski számomra, na igen, a legjobb.

- AZ: Az FC Bayern Lewandowski szerződését nemrég 2021-ig meghosszabbította. Ez a jövő egyik kulcsmozzanata volt?

- Mindenképp. A Bayern számára jó tudni, hogy Robert Lewandowskit még sok évig magához tudta kötni.

- AZ: Real Madrid meg szerette volna szerezni Robert Lewandowskit. Ez egy fontos jelzés volt a konkurens Real Madrid felé?

- Abszolút. Talán a Bayern az egyetlen csapat, aki lépést tud tartani velük - Németországban mindenképp.

(az.de)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36242/pics/lead_800x600.jpeg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,robert lewandowski,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?