Kimmich is megszólalt a Bayernes jövőjével kapcsolatban

Kun Béla

Sokan már a távozása miatt sírnak, de vajon ő menni akar vagy maradni?

Kimmich. Elvileg maradni akar....

Joshua Kimmich Pep Guardiola irányítása alatt gyakran szerepelt a Bayern kezdőcsapatában, Carlo Ancelotti viszont nem ad neki olyan sok lehetőséget. Kimmich iránt érdeklődik egykori klubja az RB Leipzig, és felfedezőjének, Guardiolának jelenlegi csapata a Manchester City is.

Azonban Kimmich nem lát okot arra, hogy idő előtt elhagyja a klubot. Ő a jövőjét, itt a Bayerben képzeli el - méghozzá védekező középpályásként.

A legutóbbi 3 meccsen mindössze 17 percet játszott, ráadásul a Frankfurt elleni megnyert 3:0-ás meccsen egy percet sem kapott.

Philipp Lahm búcsúzásával Kimmich helyzete nem fog változni. A 11-szeres válogatott játékos sokkal inkább otthon érzi magát a Xabi Alonso által üresen hagyott védekező középpályás poszton. „Philipp megy, de ezért nem kell a helyzetemet átgondolnom” - mondta Joshua Kimmich. Tudna persze jobbhátvédként vagy középhátvédként is játszani, „de én mindig mondtam, hogy legjobban a középpályán érzem jól magam.” – tette hozzá Kimmich.

Ennek ellenére reálisan gondolkodik: „ott játszom, ahová az edző beállít, de legszívesebben a középpályán.” Mindezek miatt nem aggódik, és az miatt sem hogy ezért extra-gyakorlatokat hajtson végre az edzésen. „Számomra világos volt, hogy nem lesz ez egy fáklyás menet, vannak olyan hetek, hogy nem jutok mindig főszerephez.”

Ám előfordulhat, hogy tehetséges ifjúnak a következő szezonban is szűkös lesznek a lehetőségei. A nyáron érkező Sebastian Rudy nagy vetélytársa lehet ugyanis a Kimmichnek. Rudy ebben a szezonban a Hoffenheimban élete formájában játszik. Veszélyes lehet Kimmich számára, hiszen a védekezésben tud minden pozícióban játszani.

Ezért aztán legkorábban a következő télen lehet majd Kimmich helyzetét újból elemezni. 

(90min.de)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36187/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich,sebastian rudy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?