Blogolj!

Lewa újabb fantasztikus csúcsa az FC Bayernben

Kun Béla


A századossá lett gólvágó saját csúcsainál fontosabbnak tartja a csapatának sikereit

Robert Lewandowski a századik Bayernes gólja után: jelenleg a csapat a legfontosabb

A lengyel csatár a Frankfurt ellen elért két találatával megszerezte a 20. és a 21. találatát ebben a Bundesliga idényben, összességében pedig a századik Bayernes gólját. Ezzel a dortmundi Pierre Emerick Aubameyanggal, és a kölni Modeste-vel, 3-an vannak versenyben a Bundesliga gólkirályi címéért. Lewandowskit ez nem igazán érdekli, elsősorban a csapat érdekeit tartja szem előtt.

A legutóbbi 12 Bundesliga meccsén 14 gólt ért el a csatár. Ezzel természetesen nagyban hozzájárul a rekordbajnok jelenlegi meneteléséhez. A 28 éves játékosnak azonban nem a gólkirályi cím lebeg jelenleg a szeme előtt, nyilatkozott a bundesliga.de-nek: „mindig örülök, hogy ha gólt szerzek, és ha nyerünk. Számomra nem ez a legfontosabb. Az első helyen állunk, és nem az a fontos, amit én személyesen csinálok, hanem az egész csapat. Nem gondolok a gólkirályi címre, vagy arra, hogy nekem egy góllal kevesebb van vagy nem. A csapat jelenleg a legfontosabb. A Frankfurt ellen jól csináltuk, s győztünk”- nyilatkozta a Bayern sztárja.

A ligában a Bayern 10 pont előnnyel áll a Lipcse előtt, mivel a kelet-német csapat otthon kapott ki a Wolfsburgtól.

De Lewandowski még korántsem tekinti eldöntöttnek a bajnokságot: „ismerjük ezt a szituációt, két éve majdnem ugyan ez volt. De a szemünk előtt mindig kell lennie egy célnak. Ha azt gondolnánk, hogy a Bundesligában elég csak 90 %-ban játszanunk, és nyerni fogunk, az nem fog jót tenni a csapatnak. Gázt kell adnunk a Bundesligában, s meg kell próbálni minden meccset megnyerni. Minél jobban játszunk a Bundesligában, az annál többet segít nekünk a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában egyaránt – nyilatkozta Lewandowski.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/36125/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?