Ribéry szenzációs visszatérése

Jakab Norbert

„A gép” visszatért! Négy hétig volt sérült, de Franck Ribéry szerdán stílusosan jelezte, hogy visszatért! A francia félelmetes volt a német kupa negyeddöntőjében, a megérdemelt 3-0-ás FC Bayern győzelem során, a FC Schalke 04 ellen.

„Elégedett és boldog vagyok – egy hónap után az első mérkőzésem volt” – nyilatkozta lelkesen Ribéry a meccs után.

„Ribéry jól játszott és elégedett vagyok vele. Egészséges és képes volt játszani minden probléma nélkül, több mint egy órát” – mondta a szintén elégedett Carlo Ancelotti a szélsője visszatérte után.

Természetesen nem csak az olasz tréner volt tele dicsérettel a 33 éves Ribéryt illetően.

„A gép” – így áradozott Alaba a barátját illetően. „Sokáig hiányzott a sérülésének köszönhetően, de hosszú idő után visszatért, hogy egy elképesztő teljesítményt nyújtson. Figyelemreméltó, ahogy a pályán dolgozik. Úgyanúgy az is, ahogy dolgozott a rehabilitációja alatt, hogy egy ilyen visszatérést ünnepelhessen a Schalke ellen.”

Egy rész minden gólban

Egy gyors pillantás a statisztikákra megmutatja, hogy az osztrák dicséretei igazolást nyernek. Ribéry 81%-ban játszotta meg sikeresen a csapattársait és a szélső aktívan részt vállalt az összes gólban. Az ő összekötő játéka Robert Lewandowskival majdnem tökéletes volt. Ribéry a középpályán keresztül megjátszotta a labdát, pont a lengyel elé, aki egyszerűen átemelte a labdát Ralf Fahrmann felett a nyitó gólnál. Nem sokkal később, Ribéry megtalálta a rést egy passzhoz, a büntetőterületen belülre Lewandowskinak adta a labdát és a Bayern legjobb gólszerzője tökéletesen Thiago fejére tudta emelni a labdát, aki növelte a hazaiak előnyét.

„Jól megértjük egymást, még a pályán kívül is. Ő egy elképesztő játékos. Mindig móka vele játszani és valami mindig történhet.” – mondta Lewandowski a következő napon egy FC Bayern.tv élő adásában, egy interjúban.

Hogy pontosan mi történhet látható volt, mikor a harmincadik perc környékén Ribéry újra megtalálta Lewandowskit, aki 3-0-ra módosította az állást.

Esélytelen a Schalke

A francia nem tudta megmutatni a képességeit támadásban, de a Bayern hetese képes volt gyorsan visszaszerezni a labdát a pressing során, amivel nem volt egyedül. A Bayern játékosai már a kezdetekor nagy nyomás alá helyezték a Schalkét, így nehezen tudtak túljutni a saját térfelükön. A Királykékek a 90 perc alatt egy kapura lövést sem tudtak felmutatni. A második félidőben a Bayern még jobban megmutatta a tudását. Ribéry már nem volt a pályán miután Kingsley Coman váltotta őt a 67. percben. A szurkolók a csurig megtelt Allianz Arenában hatalmas tapssal köszöntötték a visszatérőt.

Pótolhatatlan

Mats Hummels nyilatkozott őszintén a vegyes zónában arról, hogy Ribéry pótolható-e:

„Semmiképpen. Ő az a kategória, akire mindig lehet számítani a pályán. Mindig rossz számunkra, amikor nincs a pályán. Akárhol is van, mindig egy elképesztő erősítés és előny.

Az egyetlen kérdés már csak az, hogy a Bayern kivel fog találkozni az elődöntőben? A Sportfreunde Lotte, vagy a Borussia Dortmund lesz az ellenfél? Ribéry számára az egyetlen kérdés, hogy tud-e játszani, hiszen az elmúlt 4 hét kihagyás elég hosszú volt.

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/35400/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?