Blogolj!

Neuer kiakadt: ennek nem szabadna megtörténnie!

Fazekas Annamária

A Dortmund elleni vereség után egyre több a kritikus, önkritikus nyilatkozat. Neuer, Lahm, Hummels...

Neuer: pontokat játszunk le és győzelmeket ajándékozunk el...

Karl-Heinz Rummenigge szótlanul gázolt át a katakombákon, Carlo Ancelotti a szokásosnál is mogorvábban nézett, Philipp Lahm pedig tőle szokatlan szarkazmussal kommentálta azt, hogy 14 hónap után lecsúsztunk a tabella első helyéről.

„Ez jót tett a ligának. Úgyis ezt kívánta mindenki” - mondta az FC Bayern München kapitánya a Dortmund elleni keserű vereség után. Az, hogy pont a feltörekvő Lipcse taszította le a 11. játéknap és a szezon első veresége után a münchenieket a trónról, nyomokat hagyott a csapatban. „Persze, hogy nem lehetünk elégedettek, már nem vagyunk tabella elsők, és pontokat veszítünk” - nyilatkozta Lahm a Lipcsével szembeni három pontos elmaradásukra utalva.

Az elmúlt hat mérkőzés alatt csak két győzelem, az első Bundesliga-vereség március eleje óta - a korábbi domináns és állandó bajnok 2016 késő őszén válságon megy át. A világbajnok Mats Hummels a nem túl jól sikerült dortmundi visszatérése után a ZDF sport stúdiójában beismerte, hogy a egyedülállóság egy kissé elveszett. „Tényleg igaz, hogy nem játszottunk annyira dominánsan, olyan fölényben, ahogy azt az előző években a Bayerntől láthattuk.”

A nyolc és fél év után a BVB-től a bajnokcsapathoz igazoló belső védő a nem szeretné a vereséget túlértékelni, de „a legnehezebb európai, idegenbeli mérkőzésnek” nevezte azt. „Nem jó persze, de azért nem katasztrófa, vagy világvége. A mérkőzést nem csak az eredmény alapján értékelem” – szögezte le Hummels, aki Pierre-Emerick Aubameyang mindent eldöntő góljánál a 11. percben nem éppen szerencsésen szerepelt. Pont a korábbi játékostársa Mario Götze, aki egyébként a müncheni visszatérése óta most nyújtotta a legjobbját, passzolta át Hummels lábai között a labdát. „A gól elkerülhető lett volna. Ebben én is benne voltam” - vallotta be Hummels, de hozzáfűzte: „nem ez volt a fő oka a gólnak.”

Már hetek óta egyre jobban látszik, hogy a Bayern már nemzeti szinten sem befoghatatlan. A kapus Manuel Neuer is utalt már arra, hogy a csapat a három döntetlennel - Frankfurt, Köln és Hoffenheim ellen – „pontokat játszik el” és „győzelmeket ajándékoz el. Ennek nem szabadna megtörténnie!” - kritizált a világbajnok. Neuernek egyébként a második félidőben a 0:2-t is meg kellett akadályoznia, amikor Xabi Alonso katasztrofális hibája miatt egyszer csak feltűnt előtte Aubameyang. A spanyolnak volt egyébként a legnagyobb egyenlítési lehetősége nem sokkal korábban, amikor is a kapufát sikerült csak eltalálnia.

Ahogy Lahm, Neuer is úgy véli, hogy a labdabirtoklás ellenére, hiányzik a hatékonyság, az átütő erő és a határozottság a csapatnál. „A góllövési szándék valahogy hiányzik. Lehetőségünk lett volna, egy nem olyan erős Dortmund ellen nyerni” - elemezte a mérkőzést a kapus. Lahm pedig hozzáfűzte: „az utolsó passz, a precizitás gyakran hiányzott.”

Bár valószínűleg az okok mélyebben keresendők. A sokszor kritizált, labdabirtoklásra kiélezett, Guardiola féle futballal ellentétben, az akciók nem tűnnek átgondoltnak és határozottnak. Ehhez jönnek még a sérülések, az egyéni krízisek, mint például az újra csak gyengén teljesítő Thomas Müller esetében. Hummels arra célozgatott, hogy a csapatnak még átállási problémái vannak Ancelotti elképzeléseivel kapcsolatosan.

„Más a súlypont, más fajta játékot játszunk. De ez rendben van” - mondta Hummels, aki nem csak a három ponttal közelebb kerülő BVB-t, hanem a feltörekvő Lipcsét is komoly konkurenciának tartja. Az előző évek egyértelmű, a cím megnyeréséig tartó menetelésében már maga Neuer sem hisz: „úgy gondolom, hogy a végén a Dortmund ellen fogunk játszani a bajnoki címért.”

Szavaztál már?

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/31932/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Elemzések,Játékosaink,manuel neuer,mats hummels,philipp lahm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?