Blogolj!

Miért talál be Müller újra- és miért lesz Kimmichnek nehéz?


"Az én Bayernem", így hívja a SPORT BILD legendás riportere Raimund Hinko, aki a német Rekormeisterrel foglalkozik. Hinko évtizedek óta kíséri el a münchenieket.


Kedves Thomas Müller,

amikor a focisták elkezdik mesélni, hogy "a csónakom, a hajóm, a Ferrarim, a tengerparti házam, a háremem", akkor te csak egy tökfilkó vagy. Neked nincs ezek közül semmid. És mégis olyan gazdag vagy.

A nyaralás alatt, amikor a csapattársaid a Karib-szigetekről, vagy legalábbis nagyon messziről küldték üdvözletüket (senkit nem ítélek el természetesen), te inkább a levegőhöz és a szeretethez közeledtél. A felsőbajor hazádban az alpok lábainál a mezőkön sétáltál, virágokat szagolgattál, fatörzseken üldögéltél, és belélegezted a frissen vágott fű illatát. Együtt a feleségeddel. És amikor ő kilovagolt, te kitakarítottad az istállót.

Most első csapásra gólt lőttél. A Dortmund elleni Szuperkupa ugyan egy jaték a semmiért, ahogy Frank Beckenbaur is korábban megmondta. De mégis Németország leghevesebb Stadionjában lett megrendezve, a Signal-Iduna-Parkban, a BVB otthonában. Ott megszerezted első csapásra a mindent eldöntő győzelmi gólt. Ezzel ledöntötted a falakat.

Emlékszem még az EB-re, amikor neked, egy hosszú szezon után kifáradva, a szerencsétől elhagyva, egyetlen gól sem sikerült. Neked, az utolsó két világbajnokság német gólkirályának. Emlékszem még, ahogy barátom, Franz-Josef Wagner a Bild-újságban felsírt:

"Ön (Thomas Müller) birtokolja a művészetet isten műhelyéből, lőj gólt, gólt, gólt. Az isten szerelmére leblokkol... Ön egy nagy művész." És aztán ebben a postban benne volt a recept: "Az író vedel. Őn edz. Biztos vagyok benne, ön lő egy gólt."

Milyen igaza volt. Egy nyaralástól kipihenve csónak, hajó, Ferrari és tengerparti ház nélkül, egy héten keresztül edzettél - és betaláltál. Előremozdította az új munkahangulat, amit az új edző, Carlo Ancelotti hozott. Pep Guardiolával újra és újra voltak súrlódási pontok, amik minden bizonnyal hasznosak voltak. De Ancelotti és te - ti egy hosszabb szünetben biztosan meg fogtok inni kényelmesen egy pár üveg "Italiano Toscano"-t, az olasz edző kedvenc vörösborát.

Talán Frank Ribéry-t is magatokkal viszitek oda, hogy megnugtassátok az idegeit. Az a könyökölés tényleg nem volt vicces. Akkor is, ha a hangulat részben utálatos volt (miért is?). Biztos vagyok benne, hogy a dortmundiak nagyobb hatást fognak gyakorolni a bajorokrya, ha az újjak már jobban beleolvadtak a csapat játékába. És azért is, mert a Szuperkupa nyertesek szinte sohasem lesznek bajnokok. Annyira nincs értelme ennek a kupának, ahogy a többi díj mondja.

Ennek ellenére, kedves Thomas Müller, Carlo Ancelotti ellentétben Guardiolával mindenképpen akarta ezt a díjat. Mert ő egy öreg róka, és a nyugalmat akarta. Egy vereséggel rögtön elkezdődött volna a vita, hogy a Bayern újra a brutális labdabirtoklásra kéne-e játszania. 3 évig a szurkolóknak gyakorlatilag soha nem volt olyan érzésük, hogy a Bayern veszíthet, ellentétben a Barcelonával vagy a Real Madriddal.

Neked, Thomas, Ancelotti határtalan bizalmat fog adni. Ő egyáltalán olyan ember, aki a folyamatosságot akarja. Joshua Kimmichnek ez egy nehéz szezon lesz a középpályán, Arturo Vidal, Thiago Alcantara, Xabi Alonso és Javier Martínez mellett, és még nem beszéltünk Renato Sanchesről, aki még hozzájön. Ezen a középpályán spanyolul fognak beszélni, amit a portugál Sanches is megért.

Szerintem is nagyszerű, hogy a padon újra a 18 éves Fabian Benki ül az érzékeny bal lábával, annak ellénre, hogy a Bayern II-ben játszott. Egy egyértelmű jel.

Ha még egyszer egy ilyen átmeneti szükség lesz, kedves Thomas, túrázz egyet a csapattal a hazádon keresztül.

 
Szabó Szabina fordítása 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29534/pics/lead_800x600.jpg
német szuperkupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?