3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Roque Santa Cruz pályafutása képekben

Kálovics Tibor

Csapatunk korábbi paraguayi csatára ma ünnepli 35. születésnapját. A hajdani nagy ígéret születésnapja alkalmából felidéznénk pályafutását. 

Roque az Olimpia Asuncionban kezdte pályafutását. Nevelőegyesületével egymást követő három évben nyert bajnokságot, mielőtt elvitte volna a Bayern. Csapatunk olyan klubok elől szerezte meg a későbbi paraguayi közönségkedvencet, mint a Barcelona és a Milan. Csapatunk 10 millió márkát fizetett a játékosért. Első müncheni szezonjában bajnoki címet, és kupagyőzelmet könyvelhetett el. A többnyire csereként beálló csatár a duplázásból 8 góllal vette ki a részét. Első gólját '99 augusztusában az Unterhackhing elleni városi derbin szerezte. A 2000/01-es bajnoki cím szempontjából is létfontosságú volt a Leverkusen elleni gólja. Csereként beszállva, 3 perccel a meccs vége előtt döntötte el a rangadót. A bajnoki címből 5 góllal vette ki a részét, A BL döntőben nem lépett pályára. 


Legeredményesebb müncheni szezonjait 2001/02-ben  2002/03-ban és 2003/04-ben játszotta. Sérülékenysége, valamint mellőzöttsége ellenére is bizonyítani tudta, hogy helye van a csapatban. Mindhárom szezonban 9 gólt szerzett. 


A 2004 és 2006 közötti időszakot szíve szerint elfelejtené. Sok sérülése, valamint testvére elvesztése miatt évekig depresszióval küzdött. Egy emlékezetes produkciót azonban így is nyújtani tudott: A 2004/05-ös kupakiírás első meccsén klasszikus mesternégyest szerzett. 


Utolsó müncheni szezonjában már nem zavarták a sérülések, ám nem igazán tudott élni a neki szánt (meglehetősen csekély) mennyiségű játékidővel. Utolsó két müncheni mérkőzésén góllal köszönt el az őt kiemelten szerető közönségtől. Bár Uli Hoeness és Franz Beckenbauer is marasztalta, ő azonban a több játékmennyiség reményében távozni akart.

A Blackburn Roversbe igazolt 5 millió Euró ellenére. Első szezonjában elkerülték a sérülések, és bebizonyíthatta, hogy mennyire is jó focistáról beszélünk esetében. 20 góljával új csapata házi gólkirálya lett, Egy alkalommal pedig a hónap játékosa elismerést is elnyerte. Második szezonja ugyan nem sikerült ilyen jól, de vezéregyénisége lett új csapatának. 
A Blackburn után a Manchester Citybe igazolt, majd megfordult a Betisben, rövid időre visszatért a Roversbe, két alkalommal próbálkozott Malagában és játszott a Cruz Azulban is. Második blackburni kitérőjét leszámítva valamennyi csapatában szépen helytállt. Idén nyáron hazaszerződött Asuncionba.
A paraguayi válogatottban ezidáig 111 mérkőzésen játszott és 33 gólt szerzett. (Rekord) 3 világbajnokságon (2002,2006,2010) és négy Copa Americán (1999,2007,2011,2015) szerepelt. 2011-ben a kontinenstornán ezüstérmet szerzett. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29493/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Bayern történelem: legendás játékosok,Fotók,GALÉRIA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?