Blogolj!

Lukas Podolski lemondta a válogatottságot

Kálovics Tibor

Csapatunk korábbi játékosa személyében, egy korszakos egyéniség búcsúzik a Nationalelftől. 
Podolski 2004-ben debütált a nemzeti csapatban

"Poldi herceg" 2004 júniusában debütált a német nemzeti csapatban, a Magyarország ellen 2:0-ra elveszített barátságos mérkőzésen. Rudi Völler, a német közvélemény megelégedésére nevezte be az Európa bajnoki keretbe. A lengyel születésű támadó egy mérkőzésen játszott a Nationalelf számára katasztrofális végeredményt hozó tornán. Ugyan az akkortájt Kölnben futballozó játékos, a második ligában szerepelt, ám 2004 őszére már szinte fix kezdőnek számított a nemzeti csapatban. Első góljait Thaiföld ellen szerezte 2004 decemberében. A 2005-ös Konföderációs kupán a játékos háromszor is betalált erősítve azt a tényt, hogy ő a legnagyobb német ígéret. Ősszel megszerezte első mesterhármasát is nemzeti színekben, Dél Afrika volt a szenvedő fél.

A 2006-os VB részben róla is szólt A 2006-os világbajnokság hozta meg Podolski berobbanását az elitbe. Gólt lőtt Ecuador ellen, duplájával gyakorlatilag egyedül ejtette ki Svédországot, Argentína ellen pedig magabiztosan értékesítette a büntetőjét. A világbajnokság utáni első mérkőzésen. A világbajnoki bronzéremmel záruló torna után ő lett a világbajnokság legjobb fiatalkorú játékosa. Első, Bayern München játékosként játszott válogatott mérkőzése csodálatosan zárult hiszen San Marino 13:0-ás megsemmisítéséből 4 góllal vette ki részét. Klubszinten ugyan elmaradt a várakozásoktól,de a válogatottban a csapat legjobbja volt. A remek EB selejtezős produkciója után az Európa bajnokságon is igazi vezér volt. Lengyelország ellen egy érzelmes meccsen duplázott, majd Horvátország ellen is betalált. 
2010-ben két gólt lőtt a VB-n A világbajnoki selejtezők során 6 góllal járult hozzá a német csapat csoportgyőzelméhez. Dél Afrikában immáron a megfiatalított gárda egyik rutinosabb tagjának számított. A világbajnokságot góllal kezdte Ausztrália ellen, majd a meccs egyik legjobbjaként növelte 2-re a különbséget Anglia ellen. A 2012-es Európa bajnokságig vezető úton három gólt szerzett, majd az EB-n a dánok elleni csoportmeccset döntötte el. 
Podolski pályafutásának csúcsa Az EB után új helyzet állt elő Podolski számára, ugyanis immáron nem számíthatott fix kezdőjátékosnak a válogatottban. Ő azonban a luxustartalék szerepkörét is felvállalta, és igyekezett tudása legjavát nyújtani. A német világbajnoki címet hozó, legutóbbi világbajnokságon két mérkőzésen szerepelt, míg az idei EB-n egyszer küldte őt pályára Joachim Löw.

Podolski pályafutása során, 129 mérkőzésen ölthette magára a német válogatott mezét. Válogatott pályafutása során 48 gólt szerzett. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29467/pics/lead_800x600.jpg
Bayern történelem: válogatottjaink,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?