Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Hét tény a Szuperkupáról

A Bayern a Dortmund ellen: egymással küzdöttek meg a legutóbbi szezon, valamint a Német labdarúgókupa döntőjében, és az új szezon első meccsét is ők játsszák. A kétszeres győztes FC Bayern a Bundesliga második helyezett Borussia Dortmunddal mérkőzik meg a Szuperkupa döntőjében vasárnap, magyar idő szerint 20:30-kor. Az fcbayern.de összeállított egy listát a szezon első rangadójával kapcsolatban:

1. A Szuperkupa összesített feljegyzései alapján előnyt élveznek a Budesliga bajnokai a kupagyőztesekhez vagy a Bundesliga második helyezettekhez képest. A bajnokok kilenc győzelmet tudhatnak magukénak a tizenhatból, noha a kupagyőztesek nyerték az utóbbi hat döntőt.

2. A Bayern és a Dortmund az utóbbi öt évben négyszer került szembe egymással, és sosem sikerült az aktuális bajnokot legyőzni. A Borussia két címet jegyez, a Bayernnek pedig egyszer sikerült nyernie.

3. Ha a Bayern győz, utoléri a Dortmundot. A Borussia öt bajnoki címmel büszkélkedhet, míg a Bayern csak néggyel.

4. A Bayern és a Dortmund 113. alkalommal csap össze a Bundesliga 1963-as megalapítása óta. A Bayern 51 meccset nyert, ami 46 százalékot jelent, a Borussia 28 alkalommal győzedelmeskedett (25 százalék), és 33 mecset döntetlennel zártak.

5. 81,360 lelket számláló tömeg fogja megtekinteni a vasárnapi mérkőzést a Dortmund’s Signal Iduna Parkban, ami azt jelenti, hogy a verseny 2010-es újraindulása óta minden Szuperkupa döntő telt ház előtt zajlott.

6. Ha a meccs 90 perc után döntetlenre végződik, a büntetőrúgások következnek, hosszabbítás nélkül.

7. A Szuperkupa trófeája 53 centi magas és 6 kg-ot nyom. Egy arany és egy ezüst ága van, ami a bajnoki címert és a Német labdarúgókupát jelképezi. A trófea 2010-ben vándordíjjá vált (a győztes megtartja a következő meccsig). A névleges biztosítási értéke €40,000.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29443/pics/lead_800x600.jpg
Előzetesek,német szuperkupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?