Blogolj!

A Szuperkupadöntővel indul a szezon

Bundesliga bajnok, a második befutó ellen, kupa győztes a döntős riválisa ellen, FC Bayern a Borussia Dortmund ellen: a szezon nem is kezdődhetne izgalmasabb összecsapással. Vasárnap este 20.30-kor  "Aaz elmúlt évtized két legjobb csapata Németországban" ahogy Karl-Heinz Rummenigge mondta, megharcol a szezon első címéért a szezon első tétmérkőzésén, két héttel azelőtt, hogy a Bundesliga újraindulna: ez a Német Szuperkupa.


"Minden megmérettetés fontos" nyilatkozta a csapat vezetőedzője Carlo Ancelotti, az csapat  első tétmeccse, és a Bayern edzőjeként az első kupadöntője előtt. "Ez egy különösen jelentős, és nehéz mérkőzés lesz. Nem lesz könnyű nekünk. Jól akarunk játszani, megakarjuk mutatni a Bayern csapatszellemét. Magabiztosak vagyunk, és vasárnap este mindent megteszünk a győzelemért" nyilatkozta Ancelotti, aki alig várja, hogy bővíthesse lenyűgöző trófea gyűjteményét.

"Ez egy jó mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok," mondta Rummenigge, aki alig várja a vasárnap esti "feszültségtől és érzelmektől" telített mérkőzést. Az FC Bayern elnöke reméli, hogy Ancelotti képes lesz megnyerni a szezon első tétmeccsét. "Tekintve, hogy három éve nem tudtuk megnyerni ezt a címet, nagyon remélem hogy idén végre sikerül, és egy Szuperkupa diadaltól feltüzelve kezdhetjük az új szezont. Ez szuper lenne!"

Nagy változások a Dortmundnál

Ancelotti bejelentette ezúttal nem fog kísérletezni: a legütősebb tizenegyet viszi pályára, beleértve azokat akik egy hete tértek vissza az edzésekhez, az Európa-bajnokságot követő jól megérdemelt pihenésükről. "Keményen dolgoztak. Úgy érzem a játékosaim készen állnak." mondta az olasz, akinek vasárnap Jérôme Boateng, Arjen Robben, Holger Badstuber, Douglas Costa és az újonc Renato Sanches nélkül kell boldogulnia.

"Jó egy ilyen fontos mérkőzéssel kezdeni a szezont, nem pedig egy átlagos barátságossal. Elvégre egy cím megszerzéséről van szó," nyilatkozta a témáról Thomas Müller, aki izgatottan várja a vasárnapi összecsapást a Borussia Dortmundal. A Ruhr völgyi csapatnál az elmúlt pár hétben sok változás történt, nyolc új játékost szerződtettek le, köztük Sebastian Rode-t, és Mario Götzet a Bayerntől, emellett három kulcsjátékosuk elhagyta a csapatot, beleértve Mats Hummelst, aki visszatért a Bayernhez.

Időbe telik mire az új csapat összeszokik, ahogy ezt a két 1-0-ás vereség is mutatja a Sunderland és a Bilbao ellen. "Nem ez a legjobb időszak kiállni a Bayern ellen. A legutóbbi barátságos mérkőzések után nem kéne nagy ambíciókkal állnunk a vasárnapi mérkőzés elé." figyelmeztetett mindenkit a csapat edzője, Thomas Tuchel. Akárhogy is, nem számít a két edző milyen felállást  választ, a párbaj a Bayern és a Dortmund között "mindig különleges, a szurkolóknak is," tette hozzá Thomas Müller.

forrás: http://www.fcbayern.de/en/news/news/2016/preview-fcb-want-supercup-triumph-130816.php

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29441/pics/lead_800x600.jpg
Előzetesek,német szuperkupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?