Blogolj!

Bayern München-Borussia Dortmund: Történelmi áttekintés

Kálovics Tibor

A két csapat holnap esti döntője előtt átnéznék, hogy a két rivális mire ment egymás ellen a korábbi szuperkupa döntőkben. A cikk ezúttal kizárólag a szuperkupa finálékra fókuszál a bajnoki meccsek és BL csatározások helyett!
Lewa az első müncheni tétmeccsén

Híres játékos a két csapatban: Götze és Hummels holnapi pályára lépése előtt, Robert Lewandowski az egyetlen aki mindkét csapatban kezdőként lépett pályára Bayern-Dortmund szuperkupa mérkőzésen. A lengyel gólgép 2012-ben és 2014-ben a vesztes csapatban kapott szerepet, 2013-ban azonban gólpasszokkal segítette a Borussiát a végső sikerhez. Érdekesség, hogy 2012-ben ő lőtte csapata szépítő gólját. 

Egymás ellen: Ha szigorúan vesszük, akkor a két félnek csak 1989-ben kellett volna megmérkőznie egymással, hiszen ekkor játszott a bajnok a kupagyőztes ellen. A további alkalmakkor mindig a bajnok hívta ki az ezüstérmest, aki mindig győzelmet aratott. 

4 éve sikerült legyőzni a Dortmundot
1989-ben a szuperkupadöntők történelmének egyik legjobb meccsét játszották a felek, és végül a Dortmund kerekedett felül egy 4:3-as gólpárbajt követően. 2008-ban egy nem hivatalos szuperkupa fináléban csapatunk 2:1-es vereséget szenvedett a Borussiától, a Bayern gólját, a nagyoknál be sem mutatkozó Ekici szerezte. 2012-ben nyerte el csapatunk utoljára a szuperkupát, ekkor Müller és Mandzukic góljával villámrajtot vettek a mieink, és Lewandowski csak szépíteni tudott. 2013-ban hiába játszott Robben remekül, és hiába várt mindenki győzelmet Guardiola csapatától, a Borussia 4:2-es győzelmet aratott. A legutolsó, két csapat által megvívott szuperkupa döntőben 2:0-ás Dortmund győzelem született 2014 augusztusában.

Remélhetőleg kedvenceink holnap végre javítanak a szuperkupamérlegen, és visszajuttatják méltó helyére a kupát. 


https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29427/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Előzetesek,német szuperkupa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?