Blogolj!

Az FC Bayern meghódította Amerikát!

Fazekas Annamária

Már több mint 100 rajongói klubja van a csapatunknak az USA-ban és a Bayernt mindenhol rajongók sokasága fogadta. A nyári túra nagy siker volt számunkra

Nem csak a pályán lévő csapatunk nagyon jó, hanem a pályán kívüli is

Egy nap az Államokban is csak 24 órából áll, így az Audi tornán töltött idő is nagyon gyorsan elrepült. Még a visszatérés előtt, a csapat szállodájának halljában megjelent újságíróknak adott interjút Karl Heinz Rummenigge. A tornát és a csapatot is értékelte.

„Nagyon elégedettek lehetünk a tornán elért eredményünkkel“ – nyilatkozta - „hatalmas bravó a Fiúknak.“ Elmondása szerint elnökként még soha nem élt át olyat, mint amit most átélhetett a csapattal Chicagoban, Charlotte-ban, és New Yorkban. „Ha ezt a tornát, más, hasonló jellegű tornával kell összehasonlítanom, és a szervezést, az emberek hozzáállását kell értékelnem, akkor a bizonyítvány több mint jeles.”

A csapat és az edzők munkájával is maximálisan elégedett volt Rummenigge. „Nagyon profik voltak. A torna ugyan igen fárasztónak bizonyult, de a játékosok és az edzők is csodálatosak voltak. Most többet láthattunk: nem csak a pályán lévő csapatunk nagyon jó, hanem a pályán kívüli is.“ És ezt az amerikai Bayern rajongók is honorálták, akik a mérkőzések során igazi hazai hangulatot varázsoltak a stadionokba. „Fantasztikus élmény volt” – mondta Kalle.

Wacker: `Igencsak megérkeztünk”

„Nagyon meggyőző“ - nyilatkozta Jörg Wacker, a nemzetközi stratégiáért felelős elnök - a csapat tornán nyújtott teljesítményéről. „A torna, az általunk kidolgozott koncepció és filozófia csúcspontja, hogy megismertessük magunkat a világgal” - folytatta Wacker. „A játékosok ideutaznak, testközelből láthatóak, a rajongók pedig sóvárogva látni akarják a szupersztárjainkat: ez egyszerűen csodálatos” – tette hozzá a szakember.

A két évvel ezelőtti Államokbeli tornával összehasonlítva, egyértelmű fejlődés látható, már az emberek hozzáállásán is - fejtette ki Wacker. Időközben a Bayern München már több, mint 100 rajongói klubbal büszkélkedhet az Államokban, míg 2014-ben még csak 9 volt belőlük. Az FC Bayern München – az amerikai irodának, a média kooperációnak, a digitális csatornáknak és a hálózatunk felépítésének köszönhetően – az év 365 napján „látható”, amely alapján Wacker szerint kijelenthető, hogy „Igencsak megérkeztünk az USA–ba ”

Végezetül pedig Rummenigge köszönetét fejezte ki: „szeretnék mindent megköszönni Jörg Wacker- nek és Rudi Vidal–nak, az USA-ban található irodánk igazgatójának. Helyes döntést hoztunk két évvel ezelőtt, amikor megnyitottuk itt az irodánkat. Egyértelmű, hogy Rudi és az emberei jól végzik a munkájukat." Kiemelte természetesen az Audi partnerséget is, akiknek megköszönte a „professzionális szervezést.” Végül pedig a tiszteletbeli Konzulasszonynak mondott köszönetet Rummenigge, aki a torna során végigkísérte a csapatot az Államokban. „Thanks for having us, USA! We`ll be back! Köszönjük USA, hogy itt lehettünk! Visszatérünk!”

(írás és fotó: fcbayern.de - fordította: Fazekas Annamária)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/29227/pics/lead_800x600.jpg
audiFCBtour,BAYERN HÍREK,karl-heinz rummenigge,usa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?