3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Mario Götze müncheni pályafutása képekben

Kálovics Tibor

Ahogyan arról beszámoltunk, Mario Götze hivatalosan is visszatért a Borussia Dortmundhoz. "Búcsúzóképpen" felidéznénk a játékos, néhány emlékezetesebb momentumát. 

Mario, ugyan 2011-ben kijelentette, hogy soha életében nem fog a Bayern Münchenben focizni, ám ígéretét már 2013 nyarán megszegte. A bejelentést pikánssá tette, hogy a transzfert a Dortmund elleni BL döntő elött jelentették be. (Götze sérülés miatt nem játszott azon a meccsen.) A rekordbajnok 37 millió Eurót fizetett a legnagyobb német ígéretért. 

Első félévében úgy tűnt, hamar beilleszkedhet a csapatba, több góllal is segítette új csapatát. A legemlékezetesebb találata azonban kétségtelenül a Borussia Dortmund ellen született. A Wstfalenstadionban 80 ezer ember fogadta fütyülve, mutogatva az árulónak tartott játékost, aki ráadásul megszerezte a vezetést a Bayernnek. 
Első szezonjában, Európai szuperkupát, klubvilágbajnokságot, országos kupát és bajnokságot is nyert, valamint a világbajnokságon is csúcsra ért. Egyik legjobb meccsét a Klub Vb elődöntőjében játszotta, ahol győztes gólt lőtt. 15 góllal járult hozzá a csapat sikereihez, és kétségtelenül ez volt a legjobb idénye melyet Münchenben töltött.
A világbajnokság megnyerése után, remek, gólerős formában játszotta végig az őszt, majd februárban is a csapat egyik legjobbja volt. (Itt éppen a HSV ellen készül gólt szerezni.) Ezt követően azonban alaposan visszaesett a formája: Kapura szinte teljesen veszélytelen volt, a mezőnymunkája gyakran elfogadhatóan sem minősült. A csapatot hiába tizedelték sérülések 2015 tavaszán, Götze így is kikerült a kezdőcsapatból. 

2015 őszén aztán úgy tűnt, hogy visszanyerheti a formáját, újra a csapat egyik legjobbjává vált allűrök nélkül, aki ha kellett beállt a sorba. Egy válogatott meccsen elszenvedett sérülés azonban keresztülhúzta gyakorlatilag az egész szezonját. Visszatérése után, a bajnokságban ugyan sorra kapta a lehetőségeket, de nem tudott élni velük, a nagyobb meccseken pedig a kezdő közelébe sem került formája miatt.
Utolsó müncheni mérkőzésén aztán végre kiemelkedett a mezőnyből! A Hannover ellen duplázni tudott,oroszlánrészt vállalva a bajnoki cím méltó megünneplésében. Ez volt az egyik legjobb meccse a Bayern mezében. Végül 114 meccset játszott a csapatban, melyeken 36 gólt lőtt, és 34 gólpasszt adott. A Dortmundhoz 4 évre írt alá. https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/28807/pics/lead_800x600.jpg
Fotók,GALÉRIA,mario götze
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?