Bayern München: visszatérhet az FC Hollywood?

Az elmúlt időszak problémái kapcsán sok merész nyilatkozat született a Bayern München játékosaitól és vezetőitől. Vajon az FC hollywood visszatérésének vagyunk tanúi?

Nem titok hogy a Bayern München nem igazán találja a formáját. Úgy tűnik Ancelotti alkalmazása óta a csapat visszafejlődött, és sok szurkoló kezdi kétségbe vonni az olasz alkalmasságát a vörösök irányítására.

Egy dühös raumdeuter

De nem csak a szurkolók fejezték ki az elégedetlenségüket; a játékosok is kinyilvánították a csalódottságukat. A Werder Bremen elleni győzelem után, néhány héttel ezelőtt, Thomas Müller odaszúrt Carlo Ancelottinak. A raumdeuter kései csereként vette ki a részét a meccsből, hozzásegítve Robert Lewandowskit a duplázáshoz.

A meccs utáni riportban kétségbe vonta az edző döntését, hogy kihagyta őt a kezdő tizenegyből.

„Nem tudom pontosan, milyen képességeket szeretne látni. De úgy tűnik az enyémekre nincs 100%-ban szükség”.

A 400. meccsén a gyerekkori klubjában, Müller nem igazán volt hasznos a Bayern 2-0-s veresége során a Hoffenheim ellen a hétvégén. Ez egy újabb példa volt arra, hogy Carlo Ancelotti képtelen kihozni a legjobbat a Rekordmeister egyetlen bajor sztárjából. Ez ahhoz vezetett, hogy szóba került Müller esetleges távozása Münchenből.

Azonban nem meglepetés, hogy Müller elégedetlen a jelenlegi helyzetével a Bayern Münchenben. A német soha nem akadékoskodott az öltözőben, de a világ egyik legjobb játékosaként, ha végre visszanyeri a formáját, jogosan követelhet magának több játékidőt.

Lewandowski, a kritikus

Nem Thomas Müller az egyetlen játékos, aki felkavarta az állóvizet az öltözőben. Robert Lewandowski is tudatta velünk a nemtetszését a klubbal szemben.

A német Spiegel Onlinenak adott interjújában a lengyel kritizálta a Bayern nyári átigazolási politikáját.

„A Bayernnek valami újat kell kisütnie, és kreatívabbnak kell lennie, ha Münchenbe akarnak csábítani egy világklasszis játékost. Ahhoz hogy a legjobbak közt legyél, minőségi játékosok kellenek. Ezidáig a Bayern soha nem fizetett 40 millió eurónál többet egy játékosért. A nemzetközi futballban egy ideje ez a középszintű klubokra jellemző, semmint a topcsapatokra.”

Lewandowski – egy kétségtelenül világklasszis játékos, aki ironikusan ingyen érkezett a Bayernhez – semmit nem tartott magában ebben az interjúban. Egyértelműen úgy gondolja, a klubnak nagy összegekért kéne szupersztárokat vennie.

Kérdéses, hogy James Rodriguez hogy érez a csapattársa nyilatkozata után, figyelembe véve, hogy a kolumbiait sokan egy valódi szupersztárnak tartják. Lewandowski panasza a kevés tehetség igazolásáról biztosan nem fogja növelni James magabiztosságát.

A klub visszavág

Nem kellett sokáig várnunk, hogy a Bayern München vezetői reagáljanak a támadók panaszaira. A Bildnek adott interjújában Karl-Heinz Rummenigge rendre utasította Lewandowskit a klub elleni kritikája miatt.

„Egyértelmű, hogy Robertre hatással voltak a PSG igazolásai. Azonban futballistaként van nálunk, és elég sok pénzt keres. Sajnálom amiket mondott. Ha valaki kritizálja az edzőt, a klubot vagy a csapattársait, annak személyesen velem gyűlik meg a baja.”

Kalle később hozzátette, hogy valószínüleg Lewandowski szavai az ügynökétől származnak, aki már többször volt a konfliktusok okozója. De a Bayern vezérigazgatója nem csak a lengyel csatárról fejtette ki a véleményét, hanem Müller utóbbi panaszait is kommentálta.

„Amit Müller az edzőről mondott Brémában, az sem volt rendben. Kicsit több hatékonyságra és komolyságra van szükség. Az elégedetlenség a padon töltött idő miatt érthető, de az edző nyilvános bírálatát nem tűrjük.”

Nem Rummenigge az egyetlen, akit felbosszantott Lewandowski nyilatkozata. A korábbi Bayern München legenda, Stefan Effenberg is csalódott a játékosban.

„Másrészről Lewandowski a klub filozófiáját támadta meg. Uli Hoeness már többször elmondta, hogy nem fognak kifizetni 100-150 millió eurós átigazolási díjakat. A csapattársait is hátba támadta, akik szerinte nem alkalmasak arra, hogy megnyerjék az általa hőn áhított Bajnokok Ligáját. Néhány hete azt mondtam, az FC Bayern leszakadhat a PSG-től és a Barcelonától, ha nem fizetik ki ezeket az összegeket. De: Lewandowski egy játékos – ebben a szerepben jobban meg kéne fontolnia az ilyen nyilatkozatokat, és a véleményét házon belül kéne kifejtenie.”

Szerencsétlen időzítés

A Bayern München talán kicsit túl közel jár ahhoz, hogy újra FC Hollywoodnak nevezhessék. Egy-két nyilatkozat a játékosoktól normális, de a folyamatos ellenségeskedésből a játékosok és a klub között nem sok jó dolog sülhet ki.

Az elmúlt néhány hónapban Robert Lewandowski többször fejtette ki negatív véleményét a kollégáiról, mint ami elfogadható lenne. Igaz, hogy Lewandowski mondott néhány olyan dolgot az interjúiban, amit lehet, hogy nem kellett volna, de a nyilatkozatai nagy része az egész futballra vonatkozott, nem csak a Bayern Münchenre.

A hétvégi vereség a Hoffenheim ellen csak tovább növelte a szurkolók bizalmatlanságát, és egyre kevésbé vélik úgy, hogy Carlo Ancelotti alkalmas a Bayern München vezetésére. Valójában az egész drámának ez a kiváltó oka.

A Bayern München nyári átigazolási tevékenységei alapján az egyik legjobb volt egész Európában. Minimális befektetéssel vittek véghez több nagyszerű igazolást. Az egyikük a világ egyik legjobb játékosa, James Rodriguez.

Nem túl gyakori, hogy Thomas Müller és Robert Lewandowski ilyen nyíltan beszéljenek a csapatukról. Ez valószínűleg annak a jele, hogy a színfalak mögött nincs minden rendben.

Ha az elkövetkezendő hetekben Carlo Ancelotti be tudja bizonyítani, hogy képes hatékonyan vezetni a Bayern München csapatát, akkor ez a sok kritika biztosan csökkenni fog. De ha semmi nem változik, és a csapat teljesítménye továbbra is ingadozik a fontos meccseken, a dolgok csak egyre rosszabbak lesznek. A Bayernnél egyelőre nincs nagy gond, de lehet hogy az FC Hollywood visszatérésének küszöbén állunk.

Fordította: Regős András

Forrás: https://bayernstrikes.com/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42420/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,karl-heinz rummenigge,robert lewandowski,thomas müller,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?