Rummenigge keményen kiosztotta Lewandowskit és Thomas Müllert

Röviddel az RSC Anderlecht elleni keddi Bajnokok Ligája rajt előtt Robert Lewandowski interjúja nagy vihart kavar az FC Bayernnél. Karl-Heinz Rummenigge igazgatósági elnök keményen kritizálta a csatárt, de Thomas Müllerről is leszedte a keresztvizet.Lewandowski a Der Spiegel hírmagazinnak adott interjújában kritizálta munkaadója igazolási politikáját:

„A Bayern München eddig nem fizetett 40 millió eurónál több átigazolási díjat egy játékosért sem. A nemzetközi futballban ez az összeg ma már inkább átlagos, mint kiemelkedő. A Bayernnek ki kell találnia valamit, ha a klub továbbra is világklasszis játékosokat akar Münchenbe csábítani.”

Rummenigge tetszését nem nyerték el ezek a javaslatok.

„Robertet láthatóan hagyta, hogy megzavarják a párizsi igazolások. Futballistaként alkalmazzuk – és nagyon sok pénzt keres vele.Sajnálom, hogy ilyeneket mond. Már a tavaszi szezonban a Freiburg elleni meccs után is igaztalan vádakat fogalmazott meg a játékostársai ellen, hogy azok nem támogatták eléggé.”

dühöngött a Bayern-főnök a Bildnek adott interjújában. Értelmi szerzőnek akkor és most is Lewandowski ügynökét, Maik Barthelt tartotta:

„Az interjút tudatosan az FC Bayern megkerülésével szervezték. Ezzel árt Robertnek.”

Rummenigge a jövőben nem akarja büntetlenül hagyni a nyilvános kritikát:

„Aki nyilvánosan kritizálja az edzőt, a klubot vagy a játékostársakat, annak mostantól személyesen velem gyűlik meg a baja. Tudom, mivel lehet a játékosokat észhez téríteni.”

"Amit Müller Brémában mondott, az sem volt rendben"

Az igazgatósági elnök haragja egyébként nem csak Lewandowski ellen irányult:

„Bár barátja vagyok a demokráciának és a szólásszabadságnak, de nálunk mostanság sokat okoskodnak, ahelyett, hogy a játékra koncentrálnának. A nyilatkozatok nem árthatnak az egyesületnek. Amit Thomas Müller Brémában mondott, az sem volt rendben” 

A „kirakat-bajoroknak” sincsen garanciájuk a kezdőbe kerülésre:

„A padon ülők elégedetlensége rendben van, az edző nyilvános kritizálása az nem megy.”

Lewandowski provokatív utalása

De vissza Lewandowskihoz. Kalle a „jelentősen eltolódott” hatalmi viszonyokról beszélt:

„Ha egy játékos tényleg el akar igazolni, akkor ezt rendszerint keresztül is tudja vinni.”

Nyilvánvalóan provokatív utalás a lengyelre, akiről már többször pletykálták, hogy a Real Madridhoz szeretne igazolni. De erre is volt Rummeniggenek válasza:

„Nem látom olyan nagynak a játékosok hatalmát, ahogy erről Lewandowski is meggyőződhet a szerződésére pillantva. 2021-ig írt alá, kivásárlási ár nélkül.”

Az ázsiai túra ismételt kritikájára is magabiztosan kontrázott rá Rummenigge:

Lewandowskinak tudnia kellene, hogy az állítólagos álomklubja, a Real Madrid nyáron 24 napot volt úton a hőségben – kétszer annyi ideig, mint mi.”

Lewandowski fő motivációja ugyanakkor, – ezért jött 2014-ben Münchenbe – hogy Bajnokok Ligáját nyerjen. Ez a Real Madridnak az elmúlt négy évben háromszor sikerült. Lewandowski a Bayernnel nem jutott az elődöntőnél tovább. Jövője a német rekordbajnoknál elsősorban a nemzetközi szerepléstől függ.

A hűség kérdéséről azt mondta Lewandowski a Spiegel-interjúban:

„Tényleg szép szó, egy gyönyörű romantikus elképzelés és a magánéletben tényleg fontos érték. Az élsportban azonban más paraméterek számítanak: a siker és a pénz. Ez a két tényező dönt az átigazolásokról, nem más.”

Fordította : Frey Dóra

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42361/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,karl-heinz rummenigge,robert lewandowski,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?