A csalódott bajorok rá akarnak tenni egy lapáttal

Sebastian Rudy es Niklas Süle bizonyára másképpen képzelte el a visszatérést korábbi ottthonukba. A nyomasztó fölény és a jelentős számú gólhelyzetek ellenére az FC Bayern 2:0-ra elvesztette a mérkőzést az 1899 Hoffenheim otthonában és ezzel nem csak a veretlenségét vesztette el, hanem elmulasztotta a sikeres főpróbát is a keddi, RSC Anderlecht elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

" Ilyesmi megtörténik, de nem szabad, hogy túl gyakran történjen. Végig nálunk volt a labda, de nem tudtunk ebből igazán semmit kihozni. A Hoffenheim nagyon védekezően állt fel, és nagyon tömören. Nehéz volt gólhelyzetbe kerülni. Elől három helyzetből kétszer gólt lőttek, hatékonyabbak voltak mint mi.

Hangzott Rudy elemzése a 90 percről 30.150 nézővel a teltházas WIRSOL Rhein-Neckar Arenaban.

"Jól játszottunk, dominánsak voltunk, többnyire miénk volt a játék, de nem tudtunk ebből mit kihozni, nem sikerült ezt gólra váltanunk. Ez volt a probléma"

foglalta össze a látottakat Hasan Salihamidzic sportigazgató.

90 percig teljesen kézben tartottuk a mérkőzést - mondta Carlo Ancelotti edző, aki "természetesen csalódott volt" volt az eredmény, de nem a csapat összteljesítménye miatt.

Több mint 70 %-os labdabirtoklás, 19:6-os kapuralövési, 26:1-es beadási és 54 %-ban megnyert párharcok álltak a müncheniek oldalán a végén, de gólt mégis a vendéglátók szereztek Maark Uth révén. Főleg az első találat volt egy " buta, elkerülhető gól", ahogy Joshua Kimmich utólag mondta.

Ancelotti pedig eképpen panaszkodott:

Nem összpontosítottunk eléggé a mérkőzés kis részleteire, ez volt a hibánk.

Manuel Neuer csapatkapitány elsősorban azon mérgelődött, hogy az FC Bayern az erős kezdeti szakaszban elszalasztotta lehetőségeit, hogy a fölényéből tőkét kovácsoljon.

Nem mutatkozott meg az eredményben a jó játékunk, amit az elején mutattunk. Teljesen megfogtuk a Hoffenheimet és jól játszottunk. Megvolt a lehetőségünk rá, hogy vezetéshez jussunk.

A végén a müncheniek üres kézzel távoztak a Sinsheimer Arenabol, a tekintetüket már a keddi, következő mérkőzésre vetik:

Ilyesmi megtörténik, nem dőlt össze a világ, de magától értetődően csak akkor, ha megfelelően reagálunk rá. A legjobb, ha két hazai győzelemmel zárunk ezen a héten.

- mondta Mats Hummels.

Fordította: Gulyás Gábor

Forrás: https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42349/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzéseink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?