Ki játsszon többet, ki kevesebbet?

Egy alternatíva? Miért? Egyszerűen azért, mert a Bayernnek nem volt elég ideje arra, hogy összerakjon akármilyen rangsort. Hasonlóan a sérülési krízishez, nincs túl nagy rotáció a csapaton belül.

Ahelyett, hogy rangsorolnánk a játékosokat tudásuk alapján néhány tétmeccs után, inkább rávilágítunk néhány teljesítményre, amelyek több vagy kevesebb játéklehetőségért kiáltanak. Ezeket a Bayern első négy tétmeccse alapján válogattuk össze.

Kinek kellene többet játszania?

Jónéhány játékosunk kezdte meg nagyon erős teljesítménnyel a 2017-es szezont, de egy pár név kiemelkedik közülük is. Kingsley Coman, Thomas Müller, Sebastian Rudy és Corentin Tolisso mindannyian erős játékkal bizonyították, hogy ott a helyük Carlo Ancelotti kezdő tizenegyében.

Kingsley Coman

Coman a legkomolyabb bizonyítékot a Werder Bremen elleni mérkőzésen szolgáltatta. A 63. percben csereként beállva, a fiatal francia szélső azonnal életet vitt a Bayern játékába. Az általa diktált tempóval és cseleivel nem tudott mit kezdeni a brémai védelem és 10 perccel pályára lépése után máris gólpasszt adott Lewandowskinak. A francia játékos ugyanilyen kitűnően játszott a kupában a Chemnitzer ellen is a kupa első fordulójában hibátlan játékot produkálva. Coman fantasztikus formában volt az elmúlt hónapokban és hiba volna az edző részéről nem játszatni őt gyakrabban.

Sebastian Rudy

Sebastian Rudy máris a szezon meglepetésemberévé tette magát, természetesen a jó értelemben. Ahelyett, hogy egy cserejátékos lett volna belőle, amire a legtöbben számítottak, Rudy máris a rekordbajnok egyik alapemberévé vált. Csak Joshua Kimmich volt jobb nála a szuperkupa döntőn elért Dortmund elleni döntetlen folyamán. Az egykori Hoffenheim játékos, zseniálisan vette fel azt a szerepet amit előtte nem más mint Xabi Alonso játszott, de Rudy sokkal jobb védekező munkára képes és sokkal gyorsabb is mint a spanyol volt. Ha ezeknek a korai eredményeknek hihetünk, akkor Rudy nemsokára egy meghatározó játékosa lehet a Bayern Münchennek.

Corentin Tolisso

Birtokában van minden kvalitásnak, amit egy modern középpályásnak birtokolnia kell, a Bayern rekord igazolása láthatóan zökkenésmentesen beilleszkedett a bajor életbe és csapatba egyaránt. A Bundesligában való bemutatkozása közel tökéletes volt, már az első félidőben gólt szerzett, és többször ért labdába, mint bármely másik játékos a pályán. Coco egyformán kiemelkedően játszott az egész eddigi szezonban, és a Bréma ellen is. Azonban sokkal többet várhatunk el Tolissotól, amikor majd teljesen beilleszkedik. Az már most evidens, hogy Ancelotti bízik az új játékosban, és ez a bizalom csak nőni fog az idő előrehaladásával. A 41,5 millió eurós vételár, hamarosan teljesen jó döntésnek tűnhet majd.

Thomas Müller

Ahelyett, hogy megint azt hangoztatnám, hogy mindenki kedvenc bajorának, mennyire igazságot kéne szolgáltatni inkább itthagyom ezt a linket (http://bayern.blogstar.hu/2017/08/31/ot-fontos-dolog-amit-carlo-ancelottinak-meg-kell-tennie-a-sikeres-szezonert/41819/), amelyben egy sokkal részletesebb elemzés van arról, hogy Thomas Müllernek miért kéne Ancelotti kezdő tizenegyében szerepet kapnia.Habár a képességeit néha nehéz megfigyelni, nem szabad lebecsülni őt.

Kinek kéne kevesebbet játszania?

Arjen Robben és Franck Ribéry. Egyértelműen láthatóak azok a jelek, hogy a Robbery páros a karrierjük végéhez közelednek. A két szélső közel egy évtizede szolgálják a Bayernt, de itt az ideje továbblépni.

Mindketten továbbra is meccseket képesek eldönteni, és a Bayern legbefolyásosabb sztárjai, ezért nem szabad őket kispadra ültetni, azonban itt az ideje, hogy kevesebbet legyenek a pályán.

James Rodriguez-nek (http://bayern.blogstar.hu/2017/07/11/hivatalos-james-rodriguez-a-bayern-munchen-jatekosa/40204/), Thomas Müllernek és Kingsley Comannak fel kell készülniük, hogy átvegyék az idősődő szélsők helyét, mint Lewandowski segítő csapata. Azonban nem fognak teljesen magukra maradni ebben a feladatban. Ancelotti rendelkezésére áll egy igen erős középpályás keret, amely tele van olyan játékosokkal, akik képesek komoly támadómunkát végezni. A Robbery páros nélkül is komoly veszélyt jelenthetnek majd a Bayern támadásai.

Javi Martinez

Ez egy kicsit megosztó lehet. Igen jól olvastad. Javi Martineznek egy kicsit kevesebbet kéne játszania, legalábbis egyelőre. Az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye ugyanis elég gyenge volt és az új igazolás Niklas Süle nagyszerű játékával, talán ideje lenne Javit egy kicsit pihentetni.

Süle gyorsabb, jobb a levegőben, és (egyelőre) a helyezkedése is jobbnak bizonyul, valamint nem hajlamos olyan meggondolatlan hibákra, mint Javi. Javi ugyanis inkább vált az utóbbi időkben akadállyá, mint hasznos segítséggé. Túl gyakran helyezkedik rosszul és túl könnyen eladja a labdát, valamint kifejezetten sérülékeny.

Fordította: Sas Máté

Forrás: https://bayernstrikes.com/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41910/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?