A Bayern legenda mellőzése fokozza az Ancelottira nehezedő nyomást

Jakab Norbert

A Bayern München edzője máris nyomás alatt van ebben a szezonban és a Die Mannschaft kirekesztett csillaga tovább ronthat Ancelotti helyzetén.

Thomas Müller mindig különleges volt. Legelőször 4 évesen lépett pályára egy helyi bajor csapatban, a TSV Pahl-ban. A Bayern 10 évesen szerződtette, minden korosztályban kiemelkedett és úgy mutatkozott be a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, hogy még mindig tinédzser volt.

Nem sokkal bemutatkozása után már a szurkolók kedvence lett és 6 bajnoki címhez valamint egy halom kupasikerhez és Bajnokok Ligája győzelemhez segítette a Bayernt. Nagyon sok szurkolónak Müller egyenlő a Bayern Münchennel. Ő mindent képvisel, amit csodálnak a csapatban. A pályán kívül bájos és vicces, a pályán hajt és csak a győzelemre fókuszál. Nincs olyan játékos, aki úgy találna helyet a támadó pozíciókban, mint Müller, emiatt a helyezkedési képessége miatt kapta, adta magának a Raumdauter (térértelmező) nevet.

A Bayern szurkolók különleges játékosnak tekintik és ami még fontosabb, a saját játékosuknak tekintik. Ő viselte a csapatkapitányi karszalagot a szezon megnyitóján, a Szuperkupadöntőn, ahol a Bayern tizenegyesekkel verte a Borussia Dortmund csapatát. Ennek ellenére, csak egy mérkőzést játszott végig ebben a szezonban, egy rutingyőzelem alkalmával a 3. osztályú Chemnitzer ellen. Carlo Ancelotti már az első két Bundesliga meccsen padoztatta őt, meglepve ezzel a rajongókat és előhozta az általában nyugodt Müller döbbenetét és elkeseredettségét:

„Nem tudom, hogy pontosan milyen képességeket akar látni az edző. Úgy látom jelenleg az enyéimre nincs szüksége 100 százalékban.”

A 27 éves játékos talán vigaszt találhat a válogatott csapattársai mellett, mivel úgy néz ki, Németország bebiztosítja a helyét a 2018-as világbajnokságra. Joachim Löw csapata Csehországgal és Norvégiával csapott össze, és mindeddig mind a nyolc selejtezőjüket megnyerték. Müller 5 gólt szerzett a Die Mannschaft színeiben a selejtezők alatt és ezzel a csapat legjobb gólszerzője a sorozatban, valamint ott van az ő neve az elsők között a kezdő kihirdetésekor. A klubcsapatának edzőjével ellentétben, a nemzeti csapat edzője nem kételkedik a 85-szörös német válogatott képességeiben:

„Hihetetlenül pozitív tényező a csapatunkban, egy vezéregyéniség. Tudom jól, mit nyújt számunkra mindig Thomas Müller”

– mondta Löw az újságíróknak.

„Alapvetően magabiztos a képességeivel kapcsolatban, és valójában mi is azok vagyunk. Most nem játszik a kezdőt (a Bayernben), de mikor velünk van, mindig szilárd teljesítményt nyújt, mindig sok gólt lő.”

Mielőtt a jelenlegi Bundesliga szezon elkezdődött volna, már nyomás volt a Bayern edzője, Ancelotti vállán. Láthatóan könnyedén megnyeri a belföldi bajnoki címet, de a csapat -az elmúlt hatévet tekintve legkorábbi Bajnokok Ligája kiesése, valamint az előszezonban mutatott gyenge teljesítménye arra ösztönözte a Bayern München volt játékosait, Stefan Effenberget és Dietmar Hamannt, hogy kritikával illessék a szakvezetőt. Ennek ellenére Ancelotti dacos, saját bevallása szerint Effenberg és Hamann szavai nem befolyásolják, hogy végzi napról napra a munkáját az Allianz Aránában:

„Sok kritika van, de ahogy mondtam, nem érzem magam nyomás alatt. A futballban mindenkinek van saját véleménye. Nem mondhatom Effenbergnek vagy Hamannak, hogy ’tévedsz’, mivel a fociban nincs általános igazság – mindenkinek lehet véleménye. A fociban nincs olyan, hogy egyik dolog jó, másik rossz. Tisztelned kell a véleményt. Természetesen nem vagyok nyomás alatt ezen kritikák által, mivel vannak kritikák mindig, de másik oldalról ott van azoknak az embereknek a véleménye, akik veled vannak. Ez egy egyensúly.”

Egy játékos sem nagyobb a csapatnál, de Oliver Bierhoff valójában felhívja a figyelmet, hogy Müller mennyire fontos a Bayern Münchennek:

„Remélem a Bayern tisztában van azzal a ténnyel, hogy ő egy olyan figura, akit az emberek a klubbal azonosítanak. Szeretném, ha azt mondanák egy csapatként, hogy ’Neki játszani kell!’. Az emberek eljönnek a stadionba miatta, hihetetlen képességei vannak. És valójában, ha csatár vagy, szükséged van a támogatásra.”

– mondta a Bildnek az Európa bajnok.

Müller egyediségét focistaként egyszer Hermann Gerland edző így írta le:

"Ő az a típusú játékos aki teljesen sz*r 90 percig, de aztán megszerzi azt az egy gólt.”

Nehéz számára, hogy egy konkrét rendszerbe illeszkedjen, és mivel a Bayern München szerződtette James Rodriguezt, Corentin Tolissot és Sebastian Rudyt, hogy megerősítsék az amúgy is népes középpályát, úgy tűnik, még kevesebb hely van számára, hogy beilleszkedjen a rendszerbe. Ennek ellenére, ha Ancelotti nem válik egy edzői raumdauterré, és nem talál helyet Müller számára a kezdőben, a helyét a müncheni ’lövészárokban’ könnyen átveheti valaki más.

Forrás : http://www.goal.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42022/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?