Elber kutyaszorítóban érzi Jamest: "A bevetése rizikóval járhat"

Az FC Bayern márkaképviselője elmagyarázta hogy dilemmát okozhat, hogy az új müncheni érkező, James Rodriguez fontos VB selejtező meccsek előtt áll.

München - a dél-amerikai játékos és a repülése a válogatotthoz: Már-már tradicíó hogy a Bayernnek mindig problémája van a lábadozó vagy nem 100%-os játékosok válogatottba való behívásával. Jelenleg James Rodriguez esete van terítéken, aki a a júliusi felsőcomb-izomszakadása után keddről szerdára való éjszaka behívót kapott hazája Brazília elleni találkozójára.

Giovane Elber beszélt a Bildnek, hogy Rodriguez az új munkaadójával szemben kellemetlen helyzetbe került.:

" Egy olyan meghatározó jatékos, mint ő csak úgy nem mondhatja le a mérkőzést. Óriási rajta a nyomás és egyébként a pozícióját is elveszítheti. De Jamesnek ez rizikóval járhat, ha azonnal egy nagy tempójú, 90 perces mérkőzést végig kell hajtania. Kételkedem benne" -mondta a brazil.

James Rodriguez esete: Elber jól ismeri a szituációt

Elber nagyon jól tudja miről beszél: a korábbi brazil válogatott játékos a 2002-es VB selejtezők alkalmával hasonló helyzetben volt- a kapitány behívóját visszautasította, félve a további kockázatoktól és a felépülése visszaesésétől Münchenben. Az eredmény? Elbernek a VB-n csak a tv előtt jutott hely.

James nem csak a Bayernnel való közös utat választotta, hanem elutazott Brazília ellen és nagy valószínűséggel játszani fog. Jelentette be a kolumbiai szövetségi kapitány, José Pekerman.

" Ha egy játékos már a válogatottnál van, túl késő. Akkor azt teszi, amit a kapitány akar. Ha a szövetség ellen vagy, az egész ország ellen vagy." - mondta Giovane Elber 3 mérkőzéssel a vége előtt előtt.

Kolumbia a második helyen áll a rekordvilágbajnok Brazília mögött, 2 ponttal megelőzve az 5. helyen álló Argentínát. az első négy helyezett csapat kvalifikálja magát közvetlenül Oroszországba.

Fordította : Szabó Attila

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42214/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,james rodriguez,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?