Arjen Robben 8 éve erősíti a Bayern Münchent

A klubnál töltött nyolc év alatt Arjen Robben beírta magát a Bayern München történelmébe. Ahogy egyszer egy bölcs ember mondta, három biztos dolog van az életben: a halál, az adók, és Arjen Robben bal lába.

Amióta átigazolt a Bayern Münchenbe a Real Madridból 2009 nyarán, a Bundesliga védői folyamatosan szenvednek Robben kezei… vagyis a lába által! 170 Bundesliga mérkőzés alatt 90 gólt lőtt és 58 gólpasszt adott, hat bajnoki címet ünnepelhetett, közte az elmúlt öt évben sorozatban megnyert bajnokságokkal.

Arjen Robben, nyolc év, nyolc pillanat

https://www.youtube.com/watch?v=xl0967nB08E

A tehetsége és az igyekezete nagyrészt hozzájárult a Holland válogatott nemzetközi sikereihez, de inkább a szokásossá vált mozdulatai – a jobb szélről befelé cselez, és ballal kapura csavarja – azok, amik megszilárdították a hírnevét, mint a valaha volt egyik legrettegettebb szélső.

„Pont a megfelelő pillanatban kell csinálnod”, -  mondja Robben a védjegyévé vált mozdulatsorról, ami gyakran deja vu-t okozhat az ellenfelekben, ahogy oldalról megindul befelé.

„Még mindig meglepetés, mert valamin mindig változtatok – ennek ellenére, az emberek csak azt mondják, ’Robben mindig ugyan azt csinálja’. Aztán lepasszolom a labdát Lahmnak, aki beadja és Lewandowski gólt szerez. A nagy része ösztönből jön.

Egy válogatás abból, hogy Arjen Robben középre tör és gólt rúg? Igen, egy válogatás abból, hogy Robben középre tör és gólt rúg:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=7iM56aoAUoA

És találóan, a Bayern korábbi holland vezetőedzője, Louis van Gaal döntése volt Robbent áttenni az általa kedvelt pozícióból, a középpálya bal oldaláról a jobb szélre, ami újra fellendítette a karrierjét egy Madridban töltött felejthető szezon után. A jobblábas társával, Franck Ribery-vel a baloldalon a szélső visszatért, és készen állt, hogy az ellenfél gyanútlan védőit a fejükre állítsa.

Robben 16 gólt lőtt a 2009/2010-es szezonban – a második legtöbbet Bayern mezben, a 17 gólos 2014/15-ös idény után. A tavalyi év szintén nagyszerű volt: a 33 éves játékos 13-szor talált a hálóba 26 Bundesliga meccsen, de 12 gólpasszt is kiosztott. Azelőtt soha nem volt ilyen bőkezű a csapattársai gólhoz juttatásában.

Igaz, voltak problémái a térdszalagjával, de hány középpályás mondhatja el magáról, hogy ennyi meccsen nyújtott első osztályú teljesítményt, és majdnem minden pályára lépésekor benne volt egy gólban? Képzeljék el a számokat, amiket a Bedum-i szélső elérhetett volna, ha a sérülések elkerülik.

Az összes „ha” egy dolog, de Robben kifogástalan játékosa volt a csapatnak. A Bayern januári döntése, hogy az örökzöld holland sztárnak egy évvel, 2018 június 30-adikáig meghosszabbítja a szerződését, kihangsúlyozza a fontosságát, és azt sugallja, hogy lesz még folytatás.

Fordította : Regős András

Forrás : http://www.bundesliga.com/en/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42020/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?