Löw: egy csodálatos történet

Tóth Renáta

A Norvégia elleni 6:0-nál a német válogatott valódi futball-ünnepet rendezett, és már csak egy győzelemre van a jövő évi oroszországi világbajnokságra való biztos kijutástól. A meccs után Joachim Löw szövetségi kapitány beszélt a nézőkről, a játékrendszer kérdéséről, és a még hátralévő két mérkőzésről a C csoportban.

dfb.de: Hogyan értékeli ezt a fantasztikus estét, a Norvégia ellen elért 6:0-s győzelmet?

Joachim Löw: Itt, Stuttgartban átélhettük, milyen szép és szórakoztató tud lenni a futball. Az elejétől fogva remek hangulat volt, a nagyszerű közönség a csapatunk minden egyes játékosát támogatta. A játékunkkal mi is hozzájárultunk ehhez.

dfb.de: Mi sikerült most jobban, mint Csehország ellen?

Joachim Löw: Az első félidőben fantasztikusan kombináltunk, nagyon sok lehetőséget ki is dolgoztunk. Teljesen más lélekkel játszott a csapat. Nagy nyomást gyakoroltunk, dinamikusabbak voltunk a kapu előtt, a csehek ellen ez hiányzott. A gólok ebből természetesen következtek, a csapat megpróbálta a tempót a második félidőben is fenntartani, és egy helyzetet sem hagyni az ellenfélnek. Ezért volt csodálatos az este.

dfb.de: Jobban illik a csapathoz a 4-4-2-felállás, mint a három védő?

Joachim Löw: Nem! A Konföderációs Kupát így nyertük meg egy fiatal csapattal. Fontos és vitán felül áll az is, hogy két különböző rendszerben és egy B tervvel is tudjunk játszani, ez elengedhetetlen. Ma a játékosok a "támadó" harmadban megtalálták az utakat, nagyszerűen foglaltak pozíciót, ott voltak a köztes területeken, a szélsők nagyon feltolva játszottak. Sikerült hátulról építeni a játékot, mivel nem mindenki támadott vissza és nagy dinamikával sok üres területhez jutottunk. De hátul ugyanolyan jól játszottunk, mint a csehek ellen.

dfb.de: Timo Wernert most ünnepelték...

Joachim Löw: Ezt nagyon jónak és teljesen megérdemeltnek tartom. Timo itt Stuttgartban fiatal játékosként 100 Bundesliga mérkőzést játszott a VfB színeiben, gólokat is lőtt, a három év alatt mindent beleadott. Ami korábban történt, kínosnak és túlzónak találtam, ő Németország válogatott játékosa, és kevés meccsén rengeteg gólt lőtt már. Ma a kezdéstől fogva remekül játszott, minden néző támogatta őt. Tényleg élvezet volt itt lenni.

dfb.de: Werner mindig hátramegy mélységben. Megváltoztatja a csapata stílusát?

Joachim Löw: Azt csinálja, ami az ellenfélnek nagyon fáj, és ami ellen nagyon nehéz védekezni, mert hatalmas lendülete van a kapu felé és nagyon gyors. Ha az ember meccs vagy edzés közben figyeli, és nem rég óta van a válogatottnál, fantasztikus, hogy milyen utat jár be. Folyamatosan keresztbe fut, mélységbe és így tovább, ami nagyon jót tesz a kombinatív játékunknak, be lehet neki játszani a labdákat a védelem mögé. Remélem, hogy ez így marad, a befutásait az ellenfelek nem tudják megállítani.

dfb.de: Mik a tervei az utolsó két selejtező mérkőzésre, Észak-Írországban és Azerbajdzsán ellen?

Joachim Löw: Senki nem azt várta, hogy Észak-Írország veszíteni fog hazai pályán Csehország ellen. Észak-Írország hazai nagyhatalom a szigeten, és a selejtezők során eddig csak két gólt kaptak, azt is tőlünk. A 8-ból 7 mérkőzésen nem kaptak gólt. Csoportmásodikként már biztos továbbjutók a pótselejtezőre, érdekes végjáték lesz, de nem fogjuk a mérkőzést odaajándékozni.

Forrás : https://www.dfb.de/start/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/42036/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?