Interjú Tolisso-val

Bogdányi Norbert

Az új igazolás Tolisso, akinek remekül sikerült a bemutatkozása és beilleszkedése, interjút adott a Sky-nak. A beilleszkedéséről, a csapatról, csapattársakról és a jövőjéről.

Nemcsak kezdőként debütálhatott a Bundesligában, hanem rögtön be is talált. Jobban nem is alakulhatott volna.

Tolisso: Nagyon jól sikerült a csapatba való beépülés, a csapattársaim nagyszerűen fogadtak. Elégedett vagyok itt. Az első felkészülési meccsem Németországban volt aztán Kínában. Kezdetektől fogva jól éreztem magam, és nagyon elégedett vagyok.

Ilyen egyszerűnek képzelte a kezdést?

Tolisso: Nem. Minden jobban alakult, mint vártam. Az első Bundesliga meccsemen nagyon boldoggá tett, hogy találkozhattam barátaimmal, szüleimmel, és persze szurkolók ezreivel. Jobb nem is lehetett volna.

Leigazolása előtt nem sok szurkolónak volt elképzelése önről. Néhányuknak biztosan problémát okozott a keresztnevét kimondani. De hisz, van önnek egy beceneve is Coco. Ez honnan jött?

Tolisso: A nevem Corentin, ezt csak a szüleim használják. Már kiskoromban is mindenki Coconak hívott, és ez máig is megmaradt. Mindenki így ismer. Tudom, hogy sokaknak nehéz a Corentint kimondani, itt sokan rosszul is ejtik.

A Francia nehéz nyelv

Tolisso: Egy kicsit. (nevet) A Coco egyszerűbb, és jobb is.

Mennyire voltak segítőkészek a franciák a csapatban? Franck Ribéry, Kingsley Coman, vagy a másodedző Willy Sangol?

Tolisso: Velük az első pillanattól kezdve tudtam kommunikálni. Ez nagyon sokat segített. Még nem beszélek jól németül, angolul is csak alig. A velük való beszélgetés megkönnyítette a beépülést. A pályán is fordítják az utasításokat. Ha valamire szükségem van, odamegyek hozzájuk. Fontos szerepet játszottak az integrációmban.

Milyen szerepet játszott Carlo Ancelotti, abban hogy a Bayernhez igazolt?

Tolisso: Fontos szerepe volt. Az igazolás előtt beszélgettünk telefonon, és mondta, hogy feltétlen akar a csapatba, és bízik bennem. Olyan csapathoz akartam kerülni, ahol számít rám az edző, ezen kívül a Bayern projekt is meggyőzött. És végül is Ancelotti szava arra szolgált, hogy végül is aláírtam Münchenben. Most már személyesen is ismerem, és ő is sokat segített a beépülésemben.

Gyakran beszélget Önnel?

Tolisso: Igen, gyakran beszélget a játékosokkal. Viszont Carlo volt a PSG-nél is tehát tud velem franciául beszélni, ez jót tesz nekem.

Tud védekező középpályásként, nyolcasként, sőt irányítóként is játszani. Melyik pozíción érzi magát a legjobban?

Tolisso: A két hatos egyikeként, vagy még szívesebben 3 középpályás esetén, nyolcasként. Így előre tudok menni a többiekkel, és szeretek gólt lőni vagy akár előkészíteni. Nyolcasként felbukkanhatok az ellenfél tizenhatosán belül, és a saját térfélen is tudok védekezni.

Forrás : Sky

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41983/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?