VIDEOÖSSZEFOGLALÓ - Joachim Löw: nyertünk, ez az, ami számít

Tóth Renáta

A németeknek meg kellett küzdeni a győzelemért

Timo Werner korai, és Mats Hummels szinte utolsó pillantaban lőtt góljaival 2:1-re nyert a német válogatott Csehország ellen a vb-selejtező hetedikforulójának mérkőzésén - ezzel továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a C-csoportot.

A világbajnoki címvédő már a 4. percben megszerezte a vezetést: Mesut Özil passzát Timo Werner szépen vette át, a lipcsei játékos pedig a cseh kapus alatt rúgta a hálóba a labdát.

A németek továbbra uralták a mérkőzést, próbálták beszorítani a cseheket a saját térfelükre - de a hazai csapat is tudott kontrázni: a 12. percben Jan Kopic lőtt kapura, nem sokkal később pedig Jan Boril szabadrúgását kellett ter Stegennek védenie. A félidő utolsó momentumaként a csehek védője, Gebrselassie hagyott ki egy hatalmas helyzetet.

A szünet után is hasonlóan folytatódott a játék, igaz a németek passzai kevésbé voltak pontosak, a csehek pedig távoli lövésekkel próbálkoztak.

Ahogy a játékidő fogyatkozni kezdett, úgy váltak a csehek egyre céltudatosabbá, küzdöttek a kiegyenlítésért. Erre a 78. percig kellett várniuk: Darida 20 méterről talált ter Stegen kapujába.

A németek becsületét, és veretlenségét Mats Hummels mentette meg: a 88. percben Toni Kroos szabadrúgásából beadott labdát fejelte a kapuba, ezzel kialakítva a végleges eredményt.

Joachim Löw: Nem vagyok elégedett a mai játékunkkal. Nyertünk, ez az, ami számít, de ehhez nagyon sok szerencsére volt szükségünk. Sokszor birtokoltuk a labdát, de nem tudtuk áttörni a vonalukat, gólhelyzeteket kijátszani, megnehezítettük a saját dolgunkat. Szerettem volna több támadó játékost a pályára küldeni, 6 ilyen játékossal ki kellett volna használnunk a teret, viszont a védekezés nem volt elég. Nagyon sok labdát veszítettünk el.

Mats Hummels: Több problémánk volt, a legnagyobb, hogy sok labdát veszítettünk el. Nem voltunk elég türelmesek, túl sok teret adtunk az ellenfélnek. Az utóbbi tíz évben ilyet nem láttam egy német válogatottól. Ez nem az a futball volt, amit tudunk és akarunk játszani. Jó érzés volt gólt fejelni, de a legfontosabb, hogy nyertünk.

Timo Werner: Természetesen nagyon örültem a gólomnak, ez egy jó kezdés volt nekünk. Tudtuk, hogy a csehek mindent meg fognak próbálni ellenünk, hiszen ez volt az utolsó esélyük a pótselejtezőre. Az utolsó passz hiányzott a részünkről.

Németország továbbra is veretlenül, sőt, pontveszteség nélkül, 7 győzelemmel vezeti a C-csoportot. A második helyen az észak-írek állnak, 16 ponttal. Csehország 9 ponttal a harmadik helyen áll - ezzel gyakorlatilag lemondhat a pótselejtezőt érő 2. helyről.

A csoport mérkőzések szeptember 4-n, hétfőn folytatódnak:

- 18:00         Azerbajdzsán - San Marino
- 20:45         Németország - Norvégia
- 20:45         Észak-Írország - Csehország

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41924/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők,Hírek a válogatottról,joachim löw,mats hummels,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?