Löw: Mats kiemelkedően játszott

Tóth Renáta

A német válogatott 2:1-es csehországi győzelmét követően a szövetségi kapitány, Joachim Löw értékelte csapata teljesítményét, továbbá szóba került a hétfői, Norvégia elleni selejtező mérkőzés is.

Löw a norvégok elleni meccsen egy-két poszton biztosan változtat majd a kezdőcsapatban.

dfb.de: Joachim Löw, mennyire elégedett a csehországi 2:1-es győzelemmel?
Joachim Löw: Az eredmény nagyszerű, ez volt a célunk, a 3 pontot elhozni, ezt el is értük. De őszintének kell lennünk, sok szerencsére és Mats Hummels fejes góljára volt szükségünk.A csehek jól védekeztek, de a támadásainkat nem úgy csináltuk, ahogy azt elterveztük.

dfb.de: Hummels, mint a világbajnok visszatérő játékos megmutatta, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a legjobb legyen?
Joachim Löw: Mats Hummels és a többi világbajok már így is példaképként szolgál a fiatalok számára. Mats kiemelkedően játszott, nemcsak a gólja miatt, hanem a védelemben is nagyszerű munkát végzett, minden párharcot megnyert.

dfb.de: Mi az, amit hiányolt a tegnapi mérkőzés során?
Joachim Löw: Sokat birtokoltuk a labdát, de kevés gólhelyzetet tudtunk kialakítani. Sok labdát veszítettünk, a hátrálás során sokszor kinyíltunk és sok kontralehetőséget kihagytunk. A selejtezők során sok esetben a kulcs az volt, hogy minél többet menjünk előre, kialakítva a a góllövés lehetőségét. Ha így csináltuk volna, mint a kezdésnél, a csehek teljesen kihajtották volna magukat. De nem így történt.

dfb.de: Felelősnek érzi magát ebben a kezdőcsapat felállításával - hogy csak egy védekező középpályással és két csatárral álltak fel?
Joachim Löw: Tudatosan választottam ki a kezdőcsapatot, én akartam két csatárt és két olyan középpályást, mint Mesut Özil és Thomas Müller, mert tudtam, hogy a csehek majd a kontrákra fognak játszani. De többet akartunk betörni a középpályára, de nem tudtunk a csehek mögé kerülni, ez is volt a probléma.

dfb.de: Hétfőn, Norvégia ellen ismét két csatárt jelöl a kezdőcsapatba?
Joachim Löw: Norvégia ellen is támadóan kell fellépnünk. Nem vagyok benne biztos, hogy két védekező középpályásra lesz szükségünk, mert egy olyan védekező csapat ellen, mint Norvégia, nehezebben tudnánk így támadni.

dfb.de: Egy más felállású csapat lép majd pályára?
Joachim Löw: Stuttgartban biztosan egy vagy két poszton változtatok majd, ezt már a csehek elleni mérkőzés előtt eldöntöttem, mert úgy gondolom, egy-két játékosnak, túl sok lenne két meccsen 90 percen keresztül három napon belül játszani. A tabellán elfoglalt helyünk megengedi azt, hogy más játékosok is lehetőséget kaphassanak.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41946/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,joachim löw,mats hummels,Válogatottjaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?