Coman: a Bayern épít rám, meg fogom kapni a lehetőségeket!

Bogdányi Norbert

Exkuzív interjú Comannal.  Beszél többi között az első két évéről, a Robbennel és Ribéryvel való konkurenciaharcról, és a legutóbbi, Bremen elleni bajnokiról.

Becserélték a Bréma ellen, 8 perccel később pedig gólpasszt adott Lewandowskinak. Úgy tűnik, hogy testben újra 100%-os.

Coman: Igen, így van. Újra segíteni tudom a csapatot, és megpróbálom mindig a maximumot nyújtani.

A múlt szezon nehezebb volt a számodra, sosem vetted fel igazán a ritmust. Miért volt ez?

Coman: Az Európa bajnokság után csak egy rövid szünetem volt, az hogy a bokám megsérült az én hibám volt, túl hirtelen kezdtem újra az edzést, visszaestem, onnan visszajönni nagyon nehéz volt. Aztán amikor újra jól éreztem magam, jött egy újabb sérülés. De néha ilyen a futball. Ahhoz hogy elérjem a színvonalamat, játékpercekre lett volna szükségem, de pont a színvonal hiánya miatt ezt nem kaptam meg. Ez tényleg egy nehéz idő volt a számomra, de mostmár újra 100%-on vagyok és mindenkinek meg szeretném mutatni, hogy még jobb vagyok, mint az első szezonomban a Bayernnél.

Az első év jó volt, a második valamivel nehezebb. Mit tervez a harmadikra?

Coman: Minél többet szeretnék játszani meg akarom mutatni, hogy sokat fejlődtem. Mindenki számíthat rám.

Miben lett jobb?

Coman: Minden edzésen érzem, hogy egyszerűen csak tapasztaltabb vagyok. Az első müncheni évemben játszottam először a legmagasabb szinten, nem szoktam hozzá ahhoz, hogy ennyi meccset játszok egymás után. Nem tudtam, hogy a testem hogyan reagál a terhelésre, és szezon végére teljesen elfogytam. Ebben az évben megvannak a szükséges tartalékaim, figyelek a táplálkozásra, és nagy hangsúlyt fektetek a meccsek közötti regenerációra. Nap mint nap érzem ezt a fejlődést, ahhoz hogy a saját játékomat játsszam teljesen fittnek kell lennem, és pont ezt érzem most. Csak így válhatok jobbá.

Pep Guardiola alatt jelentősen többet játszott, mint Ancelotti alatt. Jobban érezte Guardiola bizalmát?

Coman: Nem volt különösebb kapcsolatom Guardiolával, nem is beszélgettünk annyira. Megadta nekem a bizalmat, de nem beszélgettünk minden nap.

Többet beszél Ancelottival?

Coman: Nem igazán, ugyanolyan a viszonyunk.

Ribéry és Robben a két szélső. Gondolja, hogy ki tudná szorítani egyikőjüket?

Coman: Meg vagyok arról győződve, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy itt kezdő legyek. Az első perctől kezdve tudom segíteni a csapatot. Már két éve itt vagyok, és gyakran kisegítettem már a csapatot. Aztán jöttek a sérülések, de újra itt vagyok és erősebb, mint valaha. Idén is sokban hozzá tudok járulni a sikerhez.

Mindketten már 34 évesek, a szerződésük le fog járni. Ad egy plusz motivációt, hogy hamarosan két közvetlen konkurenssel kevesebb lesz?

Coman: Nem lehet tudni, hogy mi fog történni. Még mindig magas színvonalon játszanak mind a ketten. Talán még egyszer hosszabbítanak, nem lehet sohasem pontosan megmondani. De azt is tudom, hogy a klub a jövőben épít rám, én még fiatal vagyok, a többiek öregebbek nálam. Beszéltem a vezetőséggel, emiatt maradtam Münchenben, mert itt meg fogom kapni az esélyt. Természetesen ki is kell használnom, de jók a kilátásaim.

Forrás : https://www.bavarianfootballworks.com/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41860/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,kingsley coman
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?