Rudy: úgy gondolom, sikerült bevágódnom

Sebastian Rudy az idei szezonban eddig egyik legjobb játékos a Bayern Münchenben Az új igazolás már tétmeccseken is debütált FCB-mezben. A 27 éves középpályás az fcbayern.com-nak beszélt az első hónapjáról Münchenben, a jövőbeli Bajnokok Ligája-szereplésről és egyik rejtett képességéről, a nagyszerű táncmozdulatairól..

Interjú Rudy-val:

Riporter (R): Sebastian, eltöltötted az első négy-öt heted Münchenben. Otthon érzed már magad?

Sebastian Rudy (SR): Igen, igazán jól érzem magam. Nem számítottam ekkora, illetve ilyen jó fogadtatásra. A csapat pedig megkönnyíti a dolgom. Sokukat ismerem a válogatottból. Ez az, ami miatt nem igazán kellett sok időt azzal töltenem, hogy beilleszkedjek.

R: Találtál már lakást magadnak?

SR: Igen, Grünwaldban. A feleségem és én inkább a csendesebb hétköznapi élet felé hajlunk. Ezért inkább nem a nagyvárost választottam.

R: Volt időd körbenézni a környéken?

SR: Nem igazán, hiszen sok idő telt el a pakolással, valamint a költözéssel. Szóval nem volt rá időm. De voltunk már a Tegernsee-n és az Isar folyónál. A következő hónapokban pedig mindenképpen több helyre is el szeretnénk jutni.

R: Kikkel töltöd el a legtöbb időt a pályán kívül a Bayernes csapattársaid közül?

SR: Mindenkivel szeretnék legalább egy kicsit is megismerkedni. Természetesen többükkel, például Niklas Sülével, Joshua Kimmichhel, Thomas Müllerrel, és Mats Hummelsszel jobb a kapcsolatom.

R: Joshua Bösingenben nőtt fel, pár kilométerre a te szülővárosodtól, Dietingentől...

SR: ...És ő is a Stuttgart akadémiáján mászott fel a szamárlétrán. Emiatt is könnyebb nekünk az egyetértés.

R: Most, hogy jöttél... az öltözőben beszéltek sváb nyelven?

SR (nevet) : Néha igen, egy kicsit. De az elmúlt hét évben Heidelbergben éltem, Joshua pedig egy részben Lipcsében, úgyhogy veszítettünk kicsit az ottani dialektusból.

R: Négy testvérrel nőttél fel. Milyen érzés ez?

SR: Elég nehéz lehetett a szüleimnek (nevet). De mindig csodálatos belegondolni, hogy ekkora családunk van. Az egyik testvérem egy évvel idősebb nálam, a másik két évvel fiatalabb. A húgom 18 éves, a kistestvérem pedig 10.

R: Mielőtt csatlakoztál hozzánk, megnyerted a Konföderációs kupát. Ez magabiztossá tett a müncheni transzferrel kapcsolatban?

SR: Először is, tök jó, hogy megnyertük ezt a kupát. Azonban akkor is ilyen magabiztossággal jöttem volna, ha nem sikerül a győzelem Oroszországban. Ez a játék része, muszáj önbizalommal telinek lenned, ha el akarsz valamit érni.

R: A bemutatásodon azt mondtad, hogy szeretnéd megmutatni, amit igazán tudsz itt a Bayernben. Boldog vagy azokkal az élményekkel, amit eddigi meccseiden elértél?

SR: Úgy gondolom, sikerült bevágódnom. De többet kell nyújtanom. Például az edzéseken ezt gyakorlom teljes erőbedobással. Meg szeretném találni a képességeim határát, tehát, hogy meddig juthatok karrierem során. Viszont ennek sosem lesz hatása a játékstílusomra.

R: Egy másik rendszer, más vezetőedző, új csapattársak - mennyire változott az előbb említett játékod a Bayernben?

SR: Nem annyira. Úgy hiszem, a Bayern azért vett meg, mert tetszett nekik a játékom. Természetesen bele kell illeni a kezdőbe, de nem akarok változtatni a stílusomon.

R: Sokat dícsértek az első mérkőzéseiden. Ez az az érzés, amire némiképpen nem számítottál ilyen hamar a Bayernben, mielőtt ide érkeztél.

SR: Hogyha ingyen érkezik egy játékos és amúgy is csendesebb illető az a valaki, akkor ez előfordul. De ez nem egy rossz dolog. Inkább becsülöm magam alá, minthogy beképzelt legyek. Ez azt jelenti, hogy még idő kell, hogy megszokjam ezt és utána is megmutassam, amit tudok.

R: Hogy gondolod, nagyobb célpont vagy a médiának azzal, hogy a Bayernbe érkeztél?

SR: Igen. Több interjú-felkérést kapok.

R: El tudsz menni például egy moziba anélkül, hogy valaki felismerjen?

SR: Ez nem volt még probléma.

R: Az elmúlt hetekben a nyitott edzéseken 2500 ember figyelhette a munkátokat. Mennyi autogramot adtál?

SR: Már készítettem néhányat. De boldog vagyok, hogy ezt csinálhatom, mert ez a szurkolóknak -különösen a gyerekeknek- nagyszerű érzés.

R: Máshogy élted meg tehát az edzéseket a sok néző miatt?

SR: Nem mondanám. Tetszettek. Voltam már nyitott edzéseken más kluboknál is, de ennyi nézőt még nem láttam egy helyen.

R: Van időd táncolni? Néhány éve azt mondtad, hogy ezt a féle mozgást hobbinak tartod.

SR: Így van. A feleségem és én az esküvőnk előtt elkezdtünk táncolni, gyakoroltunk a nagy napra. Nagyon jó móka volt, és lassan már tíz éve rendszeresen táncolunk. Waltzert, cha-cha-chát és disco foxtrottot... Szeretnénk ezt folytatni itt is, de még találnunk kell egy tánciskolát.

R: És mennyi a golf-handicaped?

SR: Még mindig 24. De dolgozom az ügyön.

R: És teniszt is játszol...

SR: Tíz éve kezdtem, igen. De ez egy kicsit javít a focis képességeimen is, amikor nyáron nem edzek renszeresen. Ez az, amiért játszom. A szezon alatt inkább pingpongozni szoktam.

R: Milyen érzés Bayern-mezben pályára lépni? Miben másabb?

SR: Ti vagytok minden meccs esélyesei. Ez ad nagyobb motivációt az ellenfélnél. Nem becsülheted viszont alá az ellenfelet, mindig a 100%-ot kell nyújtani. Nem szabad leeresztened, ha címeket akarsz nyerni. Amikor már fáj a végén, akkor kell beleadni mindent.

R: A Konföderációs kupa az első trófeád volt. Ezt követte a szuperkupa a Bayernnel. Úgy érzed, hogy mostmár igazi focistává váltál?

SR: Pontosan. Nincs jobb, mint magasba emelni egy trófeát. Hátha lesz több ilyen élményem.

R: Thomas Müller és Arjen Robben rengeteg címet nyertek. Ők azt mondják, hogy amikor megnyersz egy sorozatot, akkor mégtöbb sikerre vagy éhes.

SR: Talán, ha nyerek egy csomó kupát, akkor ezt is megtapasztalom. Csak nézz rá Robbenre, Ribéryre vagy Thomasra.

R: Végezetül, mennyire állsz készen a Bajnokok Ligájára? Hét éve szerepeltél utoljára a kupában.

SR: Nagyon várom. Rengeteg ligameccset játszottam, de nem sokat ebben a nagyszerű sorozatban. Mindig az volt a célom, hogy a legrangosabb európai kupaporondon játsszak. A BL valami egészen más. Alig várom.

Fordította: Horváth Balázs

Forrás: https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41789/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sebastian rudy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?