Neuer: örülök, hogy újra a pályán vagyok

Bogdányi Norbert

Bréma – 133 nap után Manuel Neuer a Brémai Weser-stadionban egy lábközépcsont törés után visszatérését ünnepelhette. A 2-0-ás idegenbeli győzelem során a Bayern München kapitányának majdnemhogy semmi dolga sem volt. Egy labdát se kellet a Werder Bremen ellen védenie. A válogatott szünet alatt még két hétig koncentrálhat a következő fordulóra a TSG Hoffenheim ellen.

Herr Neuer, milyen érzés volt a hosszú sérülése után végre újra a pályán lenni?

Manuel Neuer: Természetesen boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után újra a pályán segíthettem a csapatot. Úgy gondolom, hogy a leverkuseni meccshez képest egy nyilvánvaló teljesítménynövekedést lehetett a játékunkban tapasztalni, főként védekezésben. A múlt heti meccs akár 6:3 is lehetett volna. Ma a Werdernek szinte egyetlen helyzete sem volt. Ez a védelem érdeme. Lehetett látni, hogy sokkal jobban zártunk.

Sokáig úgy nézett ki mintha a Werder védelme ki tudna tartani. De aztán a végén a Rekordbajnok egyéni klasszisai döntöttek. Mégis, mindenek előtt az első félidőben nagyon nehéz dolguk volt.

Neuer: Az igaz, hogy az első félidőben túl lassan játszottunk. Ritkán forgattuk át a játékot és a visszamozgás sem sikerült olyan jól. A brémai védelem üresen hagyott területeit sem játszottuk jól ki. És a Werder 5 védője is egészen jól játszott, mindig megtalálták az embereiket. A második félidőben a sok futás miatt a Werder nagy árat fizetett, amit ki is használtunk, főként Robert Lewandowski egyéni klasszisával.

„Amik most segítenek nekem, azok a meccsek”

Hogyan érezte magát, minden 100%-ig rendben van a lábával?

Neuer: Azt meg kell hagyni, hogy nem volt sok dolgom a meccsen. Egy-két hosszú labdát kiütöttem, de ezeknél minden rendben volt. Amik most nekem segítenek, négy hónap után, azok a meccsek. Normális esetben van egy nyári felkészülés sok barátságos meccsel és ott mindent újra meg lehet szokni. A meccsek a legjobbak, mert ott mindig más a játékhelyzet és a terhelés is.

A válogatottnál gyűjthetett volna játéktapasztalatot. Miért nem nevezte a vezetőedző?

Neuer: Nem az én döntésem volt, hogy nem leszek ott a válogatott meccseken. Természetesen beszéltem Joachim Löwwel telefonon, de nem én döntöm el hogy játszhatok-e, hanem az edző. Már szívesen ott lettem volna, hogy visszajöjjek a ritmusba, a fejlődésemnek jót tett volna.

Talán van jó oldala is, hogy még két hétig intenzíven edzhet Münchenben a csapattal. Hiszen mindjárt kezdődnek az angol hetek.

Neuer: Csapatedzésről nem beszélhetünk, valószínűleg csak 5-6 játékosunk van, abból 3 kapus. De természetesen továbbra is az erőnlétemen és a rutinon kell dolgoznom.

Ön egy olyasvalaki, aki bármikor szívesen játszana. Hogyan győzte meg önt Joachim Löw hogy tartson szünetet?

Neuer: Nem akarta vállalni a kockázatot és inkább mi is kivárunk 4 hónap után. Meg tudom érteni a döntést és Andreas Köpkével (Német válogatott kapusedző) is logikusan átbeszéltük. A felelősek semmit sem akarnak kockáztatni, mert mindenki tudja, hogy a nyáron itt a vb.

„Még nem vagyunk, ott ahol akarunk”

Csodálkozott kicsit hogy Thomas Müller nem volt kezdő? Legutóbb jó formában volt.

Neuer: Legutóbb nagyon jól játszott, csereként is mindig életet és sebességet vitt a játékba. Nagyszerű keretünk van nagyszerű játékosokkal. Mindig az edző dönti el hogy ki játszik. De én úgy gondolom, hogy a következő meccseken megint kezdő lesz.

Hogyan értékeli a második forduló után a Bayern formáját. Már 100%-os a rekordbajnok?

Neuer: Úgy gondolom, hogy még egy Bundesliga csapat sincs 100%-on és nem is lehet. Egy első tendenciát arról hogy hogyan alakul egy szezon, csak 10 forduló után lehet látni. Akkor már lehet majd látni, hogy mennyire fitt egy csapat és milyen irányba halad. Alapvetőleg még nem vagyunk ott ahol szeretnénk.

Forrás : http://www.bundesliga.com/de/bundesliga/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41793/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,manuel neuer
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?