Náluk az 1% is nagyon sokat jelent. Hatalmas gesztus Mats Hummelstől

Kun Béla

Hummels a fizetése egy részét eladományozza. Mats Hummels azonnal adományoz 1%-nyi pénzösszeget a fizetéséből szociális célokra. S ugyanezt javasolja minden játékostársának is.

Ez a nagy átigazolási összegek és a nagy fizetések időszaka

A Bayern München világbajnok védője azonnali hatállyal fizetése egy részét jótékonyságra használja fel. Juan Mata (Manchester United) után ő a második sztárfocista aki, a "Common Goal" szervezetnek segíti munkáját. A világbajnok a jövőben fizetésének 1%-át (évenként majdnem 100 ezer Euro, plusz prémiumok!) adományozza oda ennek a projektnek. Hozzájárulásával segíteni tudják a foci oktatást, s ezzel változtatni tudnak a világon.

"Miután hallottam a kezdeményezésről, az az érzésem volt, hogy ez az ötlet nagy lehetőséget hordoz, azért, hogy ez a tartós adakozás, gazdasági átalakuláshoz vezessen, mely sok hátrányban élő gyerek s fiatal életét meg tudja változtatni."

- mondta Hummels a szervezet sajtótájékoztatóján.

A "Common Goal", egy olyan szervezet, melyet 2002-ben alapítottak Berlinben. Amely azért jött létre, hogy a hátrányos helyzetben élő fiatalok, gyerekek fejlődését segítse. Minderre a pénzt a sokat kereső focisták adományozzák.

Hummels biztatja a játékostársait is ugyanerre:

"Úgy gondolom, hogy a `Common Goal-al tartósan és hatásosan tudjuk támogatni a szociális átalakulást. De ezt csak akkor tudjuk megoldani, ha úgy mint a pályán összefogunk" 

- mondta a védő.

Juan Mata lelkes Hummels hozzáállása miatt 

"Hummelst eddig nem ismertem személyesen, s emiatt is pozitívan meglepett, hogy felkeresett, hogy beszéljünk a `Common Goal`-ról. Hummels nagyon pontosan megértette, hogy együtt mit is érhetünk el, s ebben a korai kezdeményezésben ő a lehető legjobb csapattárs, akinél jobbat nem is kívánhattam volna."

A szervezet nagyon aktívan tevékenykedik Indiában, Kolumbiában, s Németországban is, ahol az oda menekült embereken segítenek. De összesen 120 szociális szervezési programja van.

Kívánjuk, hogy minél több sztárfocista csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez.

Forrás : http://www.sport1.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41530/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,mats hummels
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?