Kahn: Bayern sem fog tudni kimaradni a megatranszferekből

Kun Béla

Az ember, aki soha nem rejtette véka alá a véleményét, és most sem tette. Az kickernek adott interjúban Kahn beszélt többi között a bajorok 2017/2018-as bajnoki esélyeiről, és a Neymar-ügy kapcsán a Bayern jövőjéről is.

"Személy szerint nem látok okot arra, hogy miért ne a Bayern lenne a Bundesliga idei bajnoka."

- mondta Kahn a kickernek. A jó sorozat kitarthat, hiszen a 28. bajnoki cím felé hajt idén a Bayern.

"Ki lehet a legnagyobb versenytárs 34 fordulón keresztül? Ki tudja velük tartani a lépést? Dortmund? Lipcse? Hoffenheim?" 

- tette föl a kérdést Oli Kahn két nappal a sikeres kupaforduló után.

Ez az a kérdés, amit minden Bundesliga-szurkoló feltesz magának: Ki fogja megállítani a Bayernt?

A ZDF szakértője felvetette Carlo Ancelotti személyétés teljesítményét is. Az edző, habár nem érzi úgy, hogy nagy lenne rajta a nyomás, a második évében megfigyelés alatt fog állni. A mérce pedig az lesz, hogy hogyan sikerül beépíteni a fiatalokat a csapatba. Ezenkívül természetesen a Bajnokok Ligájában való szereplés lesz a mérce - mondta a Titán. A Bundesligában való dominanciával már nem lesznek elégedettek a vezetők - tette hozzá magyarázatként.

„Így megmutathatja a Bayern a pénzügyi erősségét”

És ha a szezon után sem lesznek elégedettek, akkor a Bayern is ki fogja használni a pénzügyi erősségeit? - szólt a kérdés.

„Ha a Bayern továbbra is Európa 3-4 legjobb csapatához akar tartozni, akkor nem mehet el amellett, hogy az igazán nagy igazolások terén is a többiekkel versenyben kell lennie." 

– szögezte le Kahn a Kickernek.

Úgy látja, hogy egy befektető érkezése sem menne a hagyomány rovására, hanem ellenkezőleg, ez lehet a siker kulcsa. 

222 millió? A szupersztároknál nincs határ

Úgy látja, hogy Neymar igazolása "egy abszolút kivétel" volt. De abban biztos a Titán, hogy a 222 milliós átigazolási összeg az ilyen szintű szupersztároknál nem a határ. Az ilyen igazolások szétrombolják a focit? Kahn még emlékszik Zidane 2001-es átigazolására, ami 75 millió Euróba került, ami szintúgy nagy port kavart. ÉS nem úgy emlékszik, hogy ez ártott volna ez a futballnak. A saját jövőjével kapcsolatosan csak annyit árult el, hogy ősztől ismét a ZDF-nél lesz szakértő, azt, hogy a Bayernben fog-e valamilyen szerepet betölteni, azt mondta:

"Mindent a maga idejében."

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41371/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?