Salihamidzic: "Büszke vagyok a csapatra"

Rusz Dániel

Az FC Bayern kétszer is egyenlített a szombat esti Dortmund elleni Szuperkupa-meccsen, az azt követő tizenegyespárbajban pedig győzedelmeskedett, így bezsebelte a trófeát.

"A csapat megmutatta a karakterét, briliánsan küzdöttek," nyilatkozta a hármas sípszó után Hasan Salihamidzic sportigazgató.

Lewandowski szerint nem volt nagy meglepetés, hogy a Bajoroknak még akadtak problémái a mérkőzés során: "Ez az idény legelső meccse volt" vélekedett Lengyelország csapatkapitánya, kinek nevéhez az első egyenlítő találat fűződik.

"Biztos vagyok benne, hogy idén is leszünk olyan erősek, mint az elmúlt két évben."

Dortmund-Bayern reakciók

Carlo Ancelotti: „Természetesen fontos a cím. Elégedett vagyok. Nagyon koncentráltan játszottunk. A felkészülés nem sikerült jól, de nem kell aggódni. A szezonrajtra kész leszünk.” Martinez sérüléséről: „Meg kell várnunk a mai vizsgálatokat. Nem tudom, hogy komoly-e a sérülés.”

Hasan Salihamidzic: "A csapat megmutatta a karakterét, brilliánsan küzdöttek. Újra és újra felálltunk a padlóról, nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a címet. Rendkívül fontos volt, az előzetesen megbeszélteket most a gyakorlatba is át tudtuk ültetni, hogy koncentráljunk és ismét a Bayern Münchenhez méltóan játsszunk. Azok a játékosok, akik az elmúlt időszak gyengébben sikerült összecsapásain játszottak, ma újra nagyszerűen teljesítettek. Büszke vagyok a csapatra."

Sven Ulreich: "Ma láthattunk egy kicsit abból a Bayernből, amelyiket mindig látni szeretnénk. Az első játékrészben számtalan lehetőségünk volt, amiket ki kellet volna használnunk. Sajnos kaptunk két gólt, akkor nem vigyáztunk eléggé. Ennek ellenére győzni tudtunk, ez fantasztikus, ezt kell továbbvinni. Remek hozzáállást tanúsítottunk ma. Természetesen nagyon örülök, hogy segíthettem a csapatnak megnyerni a tizenegyespárbajt és a trófeát."

Robert Lewandowski: "Csodálatos ez a győzelem, ez az év első trófeája. Remek bemutatkozó mérkőzés volt ez az új szezonra. Hibáztunk néhányszor, de ez az idény legelső meccse volt. Innentől fogva még többre kell törekednünk. A következő hónapokban tökéletesítjük a dolgokat, biztos vagyok benne, hogy idén is leszünk olyan erősek, mint az elmúlt két évben."

Peter Bosz (a Dortmund edzője): "Nem lehetsz elégedett, ha két perccel a vége előtt még 2-1-re vezetsz, ennek ellenére kikapsz. Jól kezdtük a találkozót, de 15-20 perc után túl gyakran adtuk el a labdát. Csak a szerencsének köszönhetjük, hogy a Bayern akkor nem talált be. A második félidőben már jobban mentek a dolgok."

Nuri Sahin (Dortmund): "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de aztán elvesztettük az irányítást, a müncheniek pedig nagy nyomás alá helyeztek minket. A második játékrészben újra mi domináltunk, így elég keserű ez a vereség."

Forrás : https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41001/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzéseink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?