A Bundesliga start előtt

Fazekas Annamária

Négy nyerő, és két vesztes játékos: A Bayern ázsiai mérlege. Néhány Bayern játékos plusz pontokat gyűjtött, néhányan veszteséggel zárták az ázsiai turnét. Felsoroljuk, szerintünk ki melyik kategóriába tartozik.

Távol-Keletet már maguk mögött hagyták, a Bundesliga pedig még előttük áll: néhány nap múlva ugyanis a szezon első kötelező mérkőzése vár rájuk a Dortmund ellen. Az elmúlt tizenkét nap alatt melyik játékosnak sikerült vajon teljesítményével meggyőznie Ancelottit, és melyiknek nem?

Hát akkor, íme: akiknek szerintünk sikerült, és akiknek nem:

Nyertesek

Thomas Müller: Történt valami? Eddig akár ezt a kérdést is megengedheti magának az ős – Bayern játékos. Az elmúlt szezonban ugyan összesen hét liga góljával valószínűleg csalódást okozott, most viszont már a felkészülés alatt beindította a 27 éves játékos a Müller – gépezetet. Az ázsiai turné alatt két gólt is lőtt, amivel a csapat legjobb távol-keleti góllövőjévé avanzsált. De nem csak a góljai miatt nevezhetjük a teljesítményét kiemelkedőnek. A közönség kedvence az előző szezonhoz képest úgy tűnik, hogy a játékstílusához is visszatalált. A nem megszokott játék stílusa ugyanis a csapatnak egy bizonyos fokú kiszámíthatatlanságot ad – ami valljuk be, nagyon jót tesz a csapatnak. Ezt Rummenigge is megdicsérte:

„Thomas nagyon fontos számunkra a pályán, és persze azon kívül is. Ha továbbra is így játszik, remek szezont fogunk együtt átélni.“

Corentin Tolisso: „Coco, a szélső“ –így nevezi Hummels az Olympic Lyon - tól érkezett újoncot. A fiatal francia Thiago sérülése (vádli problémák), és Vidal szabadsága miatt, igazi középpályás vezérré válhatott. Biztos passzok, jól átlátja a játékot, és sokat küzd, így rögtön dupla főnöki dicséretet gyűjthetett be: Hoeneß a csapat legfontosabbjaként áradozott róla, Rummenigge pedig nagyon jó játékosnak nevezte, aki

„nagyon jó fej, és aki illik a csapatképbe”.

Marco Friedl: Ami az egyiknek öröm, az a másiknak bánat: Friedl Juan Bernat sérülése következtében lehet az ázsiai turné nyertese. Ancelotti lehetőséget adott neki, hogy Alaba társaként bizonyítson. A Chelsea és a Milan ellen is játszott a 19 éves játékos, balhátvédként.

Rummenigge: „Marco Friedl az a játékos, aki jól ismeri a pozíciót, amelyen játszik. Így két osztrákkal a baloldalon, egy nagyon jó kis duónk lesz.“

Renato Sanches: A raszta – rakéta megcsillogtatta a benne rejlő lehetőségeket. Olyannyira, hogy az elnök kizárta annak a lehetőségét, hogy eladják, „maximum egy éves kölcsönadás” – ról beszélt. A Chelsea ellen a 19 éves játékos oly meggyőzően játszott, hogy a Kékek az angol médiák szerint érdeklődést mutatnak irányába. Eddig az AC Milan volt a leghevesebb érdeklődő állítólag.

Vesztesek

Juan Bernat: Bokaszalag sérülést szenvedett a Milan ellen, megműtötték, de több hónap szünet vár a spanyol játékosra. Addig azonban nagyon jó teljesítményt nyújtott az ázsiai turnén. Most számára legfontosabb, hogy minél hamarabb felépüljön, és minél előbb játékra jelentkezhessen.

Thiago: Neki is idő előtt haza kellett utaznia. Tavaly biztos helye volt Ancelotti rendszerében, most azonban szoros lehet a helyzet: Vidal visszaérkezett, Tolisso meggyőzően játszott eddig, és Müller pedig újra a régi formájában. Zűrös helyzet ez számára.

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40799/pics/lead_800x600.jpg
audiFCBtour,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?