Mit hallgatsz, David Alaba? ’Franck tőlem kér tanácsot’

Amikor David Alaba leszáll a csapatbuszról és elindul az öltöző felé, a fejhallgatója rajta van. Az osztrák rendszeresen jó zenével készül a fontos meccsekre. „Olyan számokat hallgatok, amik ösztönöznek” mondja Alaba az fcbayern.com-nak: „A zene fontos szerepet játszik az életemben”.

A bécsi születésű játékos egy második szenvedéllyel nőtt fel a futball mellett. Alaba nigériai származású édesapja, George sikeres DJ és később rapper volt. A Two In One tagja, az idősebb Alaba második helyet ért el az osztrák toplistán, és Golden record díjat kapott az Indian Song! című számáért. De egy a csapatuk nevével kapcsolatos per elvesztése miatt George Alaba feladta rapper karrierjét, de a gyermekét a sikeres karrierhez vezető útra helyezte – David testvérét, Rose May-t.

Sok hip-hop és egy kis country

„Nagyon, nagyon jó úton van”, mondja a büszke David a testvéréről, aki két évvel fiatalabb nála, és tagja volt egy 2011-es válogatást megnyerő bandának. Rose May jelenleg a szóló karrierjén dolgozik (a Can you feel it című lemezén). „Amikor a testvéremmel vagyok, szeretek vele énekelni, de mindig azzal piszkál, hogy nem tudok énekelni” – mondja Alaba nevetve. „De igaza van, bennem nincs meg az ő tehetsége”. David soha nem törekedett zenei karrierre, sokkal inkább otthon érzi magát a pályán.

Mi volt az első CD-je? „Nem tudom megmondani” – mondja Alaba, mielőtt felfedi: „Azt hiszem az NSync-től volt a Winter Album”. David a hip-hopon kívül mást is hallgatott: „13 éves korunkban hallgattuk a The Diplomats-ot, Mike Jones-t, Nelly-t és Juelz Santanat. Később hallgattam R&B-t, különösen Chris Brown-t, de szerettem Mariot is.” De country és vallási zenék is felkerültek Alaba lejátszási listájára. A 25 éves játékos nem rajongója az elektronikus zenének – egy kivétellel: „Nagyon szeretem Kalkbrennertől a Sky&Sand-et!” Történetesen ez az érzés kölcsönös, mivel a híres DJ nagy Bayern szurkoló.

„Pillanatok kizárólag magamra”

A zene amit a Bayern játékosa hallgat más a nyugodt órákban. „Amikor gondolkozok, nyugodtabb zenét hallgatok, de néha dühösebbet” – mondja Alaba, aki a dalszövegnek is nagy figyelmet szentel. „Úgy érzem, teljesen elnyel. Ha nem értek egy szót, megkeresem a szöveget az interneten hogy jobban megértsem a dalt.” Alaba „tanul egy-két dolgot” bizonyos dalokból, például Drake zenéiből. A kanadai világsztár, az osztrák egyik kedvence a tartalmas szövegeiről híres.

Alaba néhány csapattársa is rajong a zenéért, különösen Jerome Boateng, Renato Sanches és Kingsley Coman. Franck Ribéryvel - a partnerével a bal szélen - rendszeresen beszélgetnek zenékről. „Gyakrabban kér tőlem tanácsot, mint én tőle, sok francia zenét hallgat, de én nem értem a szöveget. Néha elmagyarázza nekem.” Alaba és Ribéry néha együtt mennek koncertre, de az osztrák nem bánja, ha egyedül kell mennie: „Ezeket a pillanatokat kizárólag magamra szánom, és nagyon élvezem.”

De mit hallgat Alaba amíg a Stadionhoz utazik? „Ez változó. De egy számot mindig: R Kelly-től a The World’s Greatest-et. Ez rendkívül ösztönöz. Amikor felemeli a hangját a második részben – az hatásos.

Fordította : Regős András

Forrás : https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40725/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?