Gyásznap - így jellemezte a Bayern a Milan elleni kudarcot

Ez csak egy barátságos meccs volt. Ennek ellenére az AC Milan elleni 4:0-ás vereség lyukat ütött a Bayern image-én a torna további részére. Az edző meglepett, Müller próbálja elmondani, hogy mi történhetett, Rummenigge pedig magyarázatot keres.

Szingapúr – Mankókon botorkált ki a sérült Juan Bernat a stadionból. A többi játékos teljesen maga alatt volt a fájdalmas vereség után, hogy becsekkoljanak hotelükbe.

„4-0-ás vereség, muszáj elfogadni”, mondta a kapitány, Thomas Müller.

Rumenigge 2 jó meccset kért.

2 vereség, 2 sérült, ennél csak jobban tudta Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge a tornát elképzelni. A sok óra a repülőn, az időátállás, az extrém időjárás és a sok interjú: azt előre lehetett tudni, hogy ezek tényezők hatással lehetnek a pályán mutatott teljesítményre.

Rummenigge azt mondta: „Az engem is meglep, hogy ilyen meleg van. Már tegnap is látni lehetett, hogy fáradt a csapat. A tegnapi egy gyásznap volt. Látszódott a fiúkon a fáradtság.”

A következő meccsekre javulást vár az elnök:

„A 4:0-ás vereséggel természetesen senki sem elégedett. Figyelni kell, hogy a következő 2 meccs jól sikerüljön. Ezek után egy kicsivel kevesebb marketingesemény lesz, de az időjárás sajnos ugyanolyan marad.”

„Mindenki tudta, hogy nem lesz egy sétagalopp”, nyilatkozta Müller.

„De ez a munkánk! Jól érezzük magunkat itt Kínában, ahhoz képest, hogy ilyen sűrű a programunk. Mindegyik nap jól telt nekünk játékosoknak.” Egy ilyen vereség után időre van szükség, hogy „összeszedd magad”, mondta Müller.

Ilyen teljesítménybeli kilengésre még Carlo Ancelotti sem számított.

„Az eredmény meglepő”, mondta az edző.

Hummels kritikája: „Egyszerűen túl sok gólt kapunk.”

Szerencsére ez csak egy teszt volt pontosan 2 héttel az első tétmeccs előtt, ahol a kupagyőztes Dortmunddal játszik majd a Bayern a német szuperkupa győzelemért. És Ancelotti elődjének, Pep Guardiola-nak is sikerült a felkészülés ideje alatt 0:3-ra kikapni a Red Bull Salzburgtól. De akkor is nagyon zavaró a Milan elleni vereség.

A védelem katasztrofális volt. Az AC Milan az újonnan érkezőkkel, mint Hakan Calhanoglu vagy Ricardo Rodriguez, még pár napja 1:3-ra kikapott a Dortmundtól, most 4 gólt is lőtt(Franck Kessié, Patrick Cutrone(2), Hakan Calhanoglu).

„Túl egyszerűen estek a gólok”, mondta Mats Hummels önkritikusan. „Úgy gondolom, tanulhatunk a meccsből”, folytatta a félidőben lecserélt védő.

„Nem játszottunk jó, hiányzott az egyensúly”, így szidta le Ancelotti a csapatát.

De egy ilyen drámát még az edző sem szeretett volna látni.

„Ez ritkán történik meg. Még felkészülési időszakban vagyunk, és időre van szükségünk. Tovább kell dolgozni, hogy felkészültek legyünk a szezonkezdésre”, nyilatkozta Ancelotti.

Thiago után Bernat is megsérült

Acelottinak még rosszabb, hogy Thiago után a másik nagyon jól játszó Juan Bernatnak is fel kell függeszteni a 12 napos tornát. Juan Bernatnak a szalag sérült meg bokaízületében. Ezért a spanyol szélső nem Szingapúrba, hanem Münchenbe repült, ahol már hétfőn megvizsgálják.

A csapatnak pedig oda kell figyelni, hogy a következő meccseken a Chelsea (kedd) és az Inter (csütörtök) ellen sikerüljön javítani a Bayern image-én.

„Most teljes erőbedobással azon dolgozunk, hogy minden megint a helyén legyen”, nyilatkozta Müller.

Oda is kell figyelni, mert a Chelsea szombaton győzni tudott az újonnan érkezett Alvaro Morata nélkül is a városi rivális Arsenal ellen, mégpedig 3:0-ra. A Bayern az Arsenal ellen pedig tizenegyesekkel kikapott.

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40592/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?