James és a következmények: Mi lesz Müllerrel?

Sukupčák Marián

Az újonc fokozza a nyomást Mülleren, akit a klublegendák, Maier és Augenthaler is támogatnak: "Ő hozza majd a góljait." De vajon mit jelent még James érkezése.

München - Sepp Maier számára az ügy teljesen világos.

"Thomas érvényesülni fog.", mondta a Bayern kapuslegendája. "Eddig minden bajor érvényesült az FC Bayernnél."

Klaus Augenthaler, a korábbi kapitány is úgy véli, hogy James Rodriguez elkötelezettsége ellenére továbbra is esélye van a világbajnoknak a kezdő tizenegyben.

"Thomas Müller az Thomas Müller", mondta Augenthaler. "Volt egy éve, ami nem túl jól sikerült, de ő fegyelmezett. Meglesznek a helyzetei, gólokat fog szerezni. Ancelotti pedig látni fogja, mit tud."

A Bayern-legendák Müller mellett állnak, ennek ellenére a 27-éves játékosnak egyre nehezebb megállni a helyén. Csak egy ok a sok közül a James-igazolás.

Az AZ áttekintést ad

Középen szoros lesz: James Allianz Arénában való bemutatásának hatalmas hatása a médiára jelzésértékű, ő a nyár csúcsigazolása, ő Carlo Ancelotti legnagyobb kívánsága. Csak összehasonlításképp: Corentin Tolisso végül is 41,5 Millió Euróba került, mégis kisebb figyelmet kapott.

A francia a harmadik újonc a belső középpályára James és Rudy mellett. Itt a konkurenciaharc akkora, mint még sosem volt: Tolisso, Rudy, Arturo Vidal, Renato Sanches, Thiago, James és Thomas Müller, azaz heten küzdenek meg a három helyért. Még Javi Martínez is tud hatosként játszani.

"Ez egy energia, motiváció a csapat számára", mondta Ancelotti.

Bár a nagy tülekedés mérgesítheti a hangulatot.

Müller nyomás alatt: Csak kilenc gólig jutott a világbajnok az előző szezonban. Ez pedig a saját és a Bayern elvárásaihoz képest is kevés.

"Még nehezebb idénnyel kell majd megbirkóznia"-nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge.

Müller problémája: az újonc James az ő posztján játszik, és jelenleg még Thiago is előtte van a 10-esek hierarchiájában. Nehéz idők. Ancelotti álom-tizenegyében nincs egy szabad hely sem.

Ancelottinak szállítani kell a trófeákat: Nem csak Müller van nyomás alatt, az edzőnek egy szezon után "csak" eggyel kell növelnie a hozott címek számát, ezt szerényebb hangvételben az elnök, Uli Hoeneß is megerősítette.

A fiatalabb játékosoknak is több bizalmat kell adnia, mondta Hoeneß a Kicker-ben: "még ha két évre csak bajnokok akarunk is lenni, és nézni, mi lehetséges nemzetközi szinten."

Dél-Amerikát meghódítani: Az USA-ban és Kínában már nyitott a Bayern, most Dél-Amerika legyen a következő piac. Ezt tanácsolja Jörg Wacker, aki a nemzetközi kapcsolatokért és stratégiákért felelős. Ebben segít James neve, aki egy szupersztár a hazájában és a szociális hálón. 12,7 millió követője van Twitteren, az eddig legnépszerűbb Bayern játékos, Neuer is csak 3,9 millióval büszkélkedhet.

A "Forbes" szerint világszinten benne van James a top ötben a szociális médiát tekintve. Ha a bajorok jövőre újra az USA-ba utaznak, el kell gondolkodni egy barátságos mérközésen Chilében és Kolumbiában is. Most James és a Bayern számára Ázsia jön, az újonc ott is rendkívül népszerű.

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40448/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,james rodriguez,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?