Miért kellett nagyon James a Bayernnek?

A kolumbiai jelentheti a kreativitást a középpályán. Mióta Carlo átvette a csapatot, több átigazolási pletyka is szólt James Rodríguezről és a Bayernről. Az pedig, hogy Zidane nem játszatta sokszor a játékost, csak felerősítette ezeket a pletykákat.

Ugyanakkor kevés ember vette ezeket a híreszteléseket komolyan. Mindez egy hete megváltozott, amikor az ígéretes játékos egy két éves kölcsönszerződés keretei között csatlakozott az FCB-hez.

Egyértelművé vált, hogy a Bayernnek ebben az idényben leginkább nagyobb intenzitásra van szüksége. A Douglas Costa-transzfer várható volt, hiszen nem találták meg benne azt, amire szükségük volt. És pontosan úgy, ahogy Alexis Sanches leigazolása lett volna, James érkezése is egy teljesen új dimenziót nyitott meg a Bayern előtt.

Nem véletlen, hogy ez a lépés Costa távozásával egyidőben történt. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy úgy tűnik, Coman helye állandósult a csapatban, egyértelművé válik a tény, hogy egyszerűen túl sok játékos volt ugyanarra a szerepkörre, túl sokan versengtek néhány pályán töltött percért. Emellett sem Costa, sem Coman nem tudta hozni azt a kreativitást a támadó középpálya jobb oldalán, mint amit Robbentől megszokhattunk.

Rodríguez sokkal lassabb játékos, mint Costa, de a technikai készségei és az éleslátása a passzok terén sokkal inkább teszik őt olyan játékossá, aki képes helyettesíteni Robbent. James elsősorban egy „kreatív szörny”, aki képes legyőzniaz ellenfél játékosait a cseleivel és a védelmet feltörő passzaival. A középpályással a soraikban, a csapat már nem függ annyira a holland ingatag egészségügyi állapotától, mert az nem fogja számottevően befolyásolni a támadások kreativitását.

És valóban ez volt az egyik legnagyobb panasz Toni Kroos távozása óta. A Bayern Robben nélkül meg volt fosztva a kreatív támadásoktól, mindeközben pedig Thiago korábbi átütő formája - amely sokat segített az előző szezonban a csapatnak ezen a téren - visszaesett. A spanyol idén kevésbé volt jó a pályán, ha a támadás felépítéséről, vagy kreativitásáról volt szó.

Papíron, James megold majd jónéhány lappangó problémát, amely a csapatot sújtotta az elmúlt három évben. A kérdés már csak az, hogy a pályán is képes lesz-e mindezek megoldására.

Fordította : Kiss Dorisz

Forrás : https://www.bavarianfootballworks.com/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40328/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,james rodriguez,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?