James Rodriguez nagy kedvvel kezd

Domonkos Altdorfer

Feliz cumpleanos, James Rodriguez! A 26. születésnapján sokkal több jutott a 2014-es világbajnokság gólkirályának, mint ajándékok és torta. A kolumbiai egy új életet kezd, ahol „új kihívások, új kultúra, nyelv várják” - fogalmazott. Röviden: egy bayernes szerződés.

Boldog vagyok, hogy itt lehetek, mondta James, aki a hivatalos bemutatására az Allianz Arénába öltönyben és nyakkendőben érkezett. „Nagy kedvvel és nagy akarattal érkeztem, sokat akarok itt elérni. A Bayern egy olyan csapat, amely nagy tradíciókkal bír és mindig győzni akar. Én is egy győztes típus vagyok, itt történelmet akarok írni.”

Kamerák és riporterek a világ minden tájáról figyelték az első fellépését a kolumbiainak Karl-Heinz Rummenigge és Carlo Ancelotti kíséretében, mint bayern-játékos. Néhány órával korábban írta alá kétéves kölcsönszerződését (2019.június 30-ig) A két év lejártával vételi opciója van a Bayernnek, hogy a játékost további 3 évre szerződtesse.

Újra Ancelotti kezei alatt

Már hónapokkal ezelőtt felvetődött Ancelottiban a gondolat, hogy a támadó középpályást, akivel egy sikeres szezont töltött el Madridban (2014/15), szerződtesse. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy az átigazolás sikerült” - mondta Rummenigge. Az FCB elöljárója emellett elégedett volt, hogy az egész elfogadható pénzügyi keretek között valósult meg.

"Ez egy különleges pillanat, Ancelotti igen boldog volt, hogy James ma itt van."

Az 58 éves tréner a kolumbiait, visszahúzódó emberként, és egy szuper támadó középpályásként jellemezte. A képességeiről nagyon hamar megbizonyosodhatunk. Biztos vagyok benne, hogy erősödtünk vele - mondta Kalle.

Hogy hol számol Jamessel, azt még nyitva hagyta a Bayern vezetőedzője. Minden pozícióban képes játszani. Jobboldalon, középen, baloldalon. "Meg fogom találni a helyét" - mondta Ancelotti. „Ott játszom, ahova az edzőm rak” - válaszolta James, aki szívesen gondol vissza az Ancelottival való közös munkára:

„Szívesen dolgoztam volna újra vele. Jó kapcsolatunk volt, és sokat tett érte, hogy idejöhessek."

James Rodriguez: „nagy erőkkel fogom magam belevetni a munkába”

A ballábas játékos tudja azonban, hogy Münchenben nagy konkurenciaharc vár rá:

„Az FC Bayern Európa 3 legjobb csapatába tartozik. Meg kell dolgozni a biztos pozícióért. Nagy erőkkel fogom belevetni magam a munkába. Hozzá akarok járulni, hogy címeket nyerjünk”

- fogadkozott James. Talán James már szombaton a Telekom Kupán bevetésre fog kerülni, mondta Ancelotti. De először még az edzésen végzett munkáját akarja felmérni.

James David Rodriguez Rubio, merthogy ez a teljes neve, nem az első kolumbiai a Bayernnél. Előtte már Adolfo Valencia (1993-95) is megfordult bayern-mezben. „Nagyon büszke vagyok, hogy a második kolumbiai lehetek a bayern történetében” - mondta James és elmesélte, hogy a Bayern játékát már gyerekként követte. A Bundesligát igen attraktívnak tartja.

Érdeklődés Toni Kroostól

A kolumbiai válogatott csapatkapitánya a váltás előtt érdeklődött madridi kollégájánál, az ex-müncheni Toni Kroosnál a Bayernről:

„Megkérdeztem őt a klubról és a városról. Azt mondta nekem, hogy a város fantasztikus, a klub pedig nagyszerű.”

Először otthonosan akarja magát érezni Münchenben. Ezért „természetesen megpróbál németül megtanulni.” Emellett lakást keres. Ha elrendeződött minden, a felesége és a lánya is követi a városba.

Rummenigge azt kívánta az újdonsült bajornak, hogy

"érezze magát jól Münchenben. Ezután már automatikusan jönni fognak a gólok és az asszisztok. Meg vagyunk róla győződve, hogy ő még több minőséget hoz a csapatba."

Emellett James a Bayern imázsának is nagy nyereség világszerte, fejtette ki véleményét Rumenigge. És: „Ezen kívül – ahogy a feleségemtől és a lányomtól hallottam, jóképű.” Minden adott tehát egy sikeres korszakhoz James Rodriguez számára Münchenben. A bemutatás után a szülinapi torta sem maradt el.

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40254/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,james rodriguez,Játékosaink,karl-heinz rummenigge
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?