A Bayern bemutatja a rekordösszegért vásárolt játékosát, Tolissot

A Bayern meccseket már kölyökként figyelemmel követte, svájci bicskája nincs. Csak ennyit tudunk a Bayern rekordösszegért vásárolt játékosáról, Corentin Tolissorol, akit hétfőn mutattak be Münchenben. Xabi Alonso pótlása nem az ő feladata lesz.

A kép, amin Tolisso fiatal srácként Bayern mezt visel, elárasztotta az internetet röviddel azután, hogy a müncheniek bejelentették a 41.5 millió eurós rekordösszegű transzfert. Ehhez tartozik egy történet: nem a strandon, hanem otthon az udvarban kötelezte el magát a Bayern mellett; és a szám nélküli mez egy ajándék volt az édesapjától kiskorában. Akkoriban sok focimeccset nézett Tolisso, beleértve a német rekordbajnok mérkőzéseit is.

"A Bayern egy olyan csapat amelyről sok gyermek álmodozik"

- mondta a gyermekkori történetet fölelevenítve a bemutatóján a 22 éves játékos.

Most megérkezett a valóságban is a bajor csapat játékosaként. Az újságírói kérdésekre franciául adott válaszokat Tolisso, aki a Hallo és a Danke  szavakon kívül még nem igazán tud többet németül, aminek azonban a közeljövőben változnia kell. Kifejezetten motiváltnak érzi magát, a szerződése 2022-ig szól. Azt a benyomást keltette a játékos, hogy tudja mit akar nyilatkozni és mit nem. Például a szerelmi életéről több információt szerettek volna kihúzni belőle a média képviselői. Saját magát úgy írta le:

"nagylelkű embernek tartom magam, többnyire jó kedvem van. Szeretek keményen dolgozni, edzeni."

Nem meglepő, hogy Carlo Ancelotti kívánságlistáján szerepelt a neve, ahogy legalábbis Karl Heinz Rummenigge nyilatkozott.

Rummenigge egy az egyben ellentmond Ancelottinak

"Tolisso helyettesítheti majd Alonsot" - nemrégiben ezt mondta a Bayern edzője. Ezzel nem értett egyet Rummenigge, aki szerint nem ez lesz a frissen szerzett spíler feladata új csapatában.

"Nem Xabi pótlása végett köteleztük el magunkat mellette, hanem mint egy játékost a középpályára"

- nyilatkozta az elnök hétfőn. Nem lehet a két játékost összehasonlítani. Coco több mint egy egyszeri játékos, sebességét, testfelépítését (1.81m, 78kg) kamatoztatja a pályán. Jól kell, hogy passzoljon a Bayern középpályájának strukturájába.

De miképp is pontosan?

"A legjobban a hats és a nyolcas pozíciójában érzem magam, de a nyolcas a kedvencem, ott több szerepet tudok vállalni a támadásokban."

Az OL-ben (14 gólig jutott az összes versenysorozatban 2016/17es szezonban), ahol gyakran a 10-es játékosként vetti ki a részét, de arra is volt példa, hogy védőt játszott. A beceneve emiatt svájci bicska. "Tetszik hogy így hívnak" -mondta nevetve, bár, elmondása szerint nincs is ilyen eszköze.

Be akarja bizonyítani a Bayernnek, hogy jóra fordították a pénzüket. Érzi a felelősséget, ami talán jó nyomást is gyakorolhat rá a rekordösszeg tekintetében. Rummenigge maga is beismerte:

"nem kevés pénzt fizettünk érte, de a franciákkal kapcsolatban mindidáig jó tapasztalattal rendelkezünk."

Néhányat közülük személyesen is ismer:

"telefonon beszéltem Willy Sagnollal, Ancelotti új segédedzőjével, mesélt nekem a klubról, a városról és hogy Carlo egy kedves ember, ráadásul beszéli a franciát is."

Kingley Comannal már a francia válogatotton keresztül ismerettségre tettek szert. És Ribery?

"Franckot be kell hogy valljam nem jól ismerem, de ha még egy darabig itt lesz az okot ad arra, hogy megismerkedjünk."

Tolisso biztos benne:

"ez a klub passzol hozzám, jó lehetőséget kínál a fejlődésemre."

Rummenigge humorát idézve:

"Idáig csupán a Coco Chanel volt ismert Németországban. Bízom benne, hogy a Coco Tolisso is hamarosan erre a sorsra jut."

Fordította: Szakmáry Bálint

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40228/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,corentin tolisso,Játékosaink,karl-heinz rummenigge
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?