Müller százados akar lenni!

Kun Béla

A góllövés szempontjából nem túl jól sikerült tavalyi szezon után, idén ismét bizonyítani akar a Bayern utolsó bajor játékosa. Mindent alárendelt ennek, még a felkészülés szezon kezdetét is előrébbhozta önmaga számára.

Az igéretének megfelelően hamar rajta van az ügyön: az idei edzésen már szépen lövi a gólokat. Vajon átmenti ezt a formát szerzonra is?

Az edzéseken keményen dolgozik, hogy minél hamarabb visszanyerje a régi jó formáját. S igyekszik ismét "világszínvonalon" játszani.

"Ismét fontos szerepet akarok betölteni!" - mondta ugyanis pár nappal ezelőtt a Mia san mia szlogent megtestesítő közönségkedvenc. A szurkolók továbbra is imádják és bíznak benne, az első edzésen a közönség többször is skandálta a nevét.

A szabadságról visszatérve korábban "felvette a munkát", azaz edzésbe állt, ami Ancelotti szerint "egy nagy előny."

Az elmúlt, nem túl sikeres szezonban, Müller "csak" 5 bajnoki gólt ért el. Az előkészítők ranglistáján azonban a top 10-be verekedte be magát.

A konkurencia nem alszik

Azonban a világbajnokság szezonjában Müllernek javulnia kell, ha biztosítani szeretné törzshelyét a német válogatottban. Hiszen a német U21-es válogatott Európa bajnok lett, a fiatalokból álló felnőtt válogatott pedig megnyerte a Konföderációs Kupát Oroszországban. Thomas természetesen szeretne Jogi Löwnek is bizonyítani.

"A világbajnokság szempontjából számomra döntő számomra, hogy 2018 május végéig mi történik, addig kell ténylegesen bizonyítanom"

- mondta Müller a Bildnek.

Először a szezonban jól akar kezdeni: "Gólfelelős vagyok. Az én feladatom, hogy a támadásban világszínvonalon játsszak. Ezért csinálok mindent, s pont."

"Nagyon fontos megérteni, hogy ki Thomas, és mit tud. A trénernek kell eldönteni, hogy játékban fontosabb-e, mint a csapatvezetői szerep betöltésében. Azt kívánom, hogy nagy szerepet vállaljon fel. Egy csodálatos fiatalember"

- mondta róla az egykori sportigazgató, Matthias Sammer.

Philipp Lahm visszavonulása után Müller szerepe a bajoroknál még fontosabb lehet. A 27 éves játékos ugyanis az utolsó bajor származássú a csapatban. "Ebből egy tévéssorozat is lehet" - poénkodott.

"Szép, ha hazai játékosok szerepelnek a csapatban. De a legfontosabb, hogy jó játékot mutassunk, függetlenül attól, hogy ki melyik kultúrában nőtt fel."

- mondta erről Müller.

A 100. bundesliga góljára készül!

Thomas Müller lehet az ötödik Bayern játékos, aki 100 Bundesliga gólt ért el. Jelenleg 96-nál jár.

A sorrend:

1. Gerd Müller: 365 gól

2. Karl-Heinz Rummenigge: 162 gól

3. Roland Wohlfahrt: 119 gól

4. Dieter Hoeness: 102 gól

5. Thomas Müller: 96 gól

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40019/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?